CM 2018

EXCLUSIV Interviu cu singurul jucător din Liga 1 calificat la Campionatul Mondial din Rusia: "Mă simt ca un erou din Antichitate"

Foto: Alex Nicodim/Gazeta Sporturilor

Articol de Eduard Apostol  —  Thursday, 12 October 2017

Dinamovistul Jaime Penedo, 36 de ani, a contribuit la calificarea istorică a panamezilor la Mondialul de anul viitor. E singurul fotbalist din Liga 1 ce va fi prezent la CM 2018.

- Jaime, care a fost prima senzație când ai aflat că Panama e calificată la Mondial, direct?
- Am simțit o bucurie egală cu cea pe care am trăit-o atunci când mi s-au născut copiii. Plângeam, râdeam, Îi mulțumesc lui Dumnezeu că mi-a oferit astfel de clipe în viață! Dar meritam din plin, am jucat toți cu inima pentru țară, pentru familiile noastre, să ne asigurăm un loc în istorie.

- Cum se resimte la nivelul țării?
- Zi de sărbătoare națională decretată de președinte. Delir pe străzi, carnaval, fiesta, nebunie. Pentru câteva ore, Paradisul s-a mutat la noi. (pe fundal se aud jucătorii cântând în vestiar "Rusia, Rusia!", destinația incredibilă a unei nații de 4 milioane de oameni) Numai dans, voie bună, cântece și îmbrățișări.

- Voi, jucătorii, cum vă simțiți?
- Ca eroii din Antichitate. Eu, unul, sunt fericit, foarte fericit, cel mai fericit! Omule, am scris istorie pentru țara mea! (râde) Dacă mai câștig campionatul și cu Dinamo...

- Ești singurul fotbalist din Liga 1 ce va fi prezent la Mondiale, anul viitor!
- Mă simt special. Sper să mă țină Dumnezeu sănătos și să fiu la turneul final din Rusia! Cred că va fi extraordinar. O să dăm de adversari redutabili, dar suntem pregătiți. Orice vom face acolo va fi ieșit din comun. Suporterii ne-au transmis toată fericirea lor, sărbătoarea o trăim alături de ei. Este momentul acela memorabil, din viața unui om, care nu se va uita niciodată și va rămâne în istorie. 

2001 e anul în care Mihai Stoichiță, actualul șef al Comisiei Tehnice de la FRF, a fost selecționer al naționalei Panama

125 de selecții are Penedo la naționala țării sale, fiind liderul la acest capitol pentru panamezi

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.