Tenis

Finala mult dorită la Shanghai » Nadal și Federer, față în față pentru a 38-a oară

Nadal și Federer au fost coechipieri la Laver Cup, dar duminică se vor duela în cel de-al 38-lea meci direct //FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Saturday, 14 October 2017

Mastersul de la Shanghai va avea parte de finala mult dorită de toți fanii tenisului: Nadal și Federer, primii doi favoriți, s-au calificat azi în ultimul act al turneului chienz și promit o finală de zile mari duminică. 

Liderul Rafa Nadal s-a calificat astăzi în finală după victoria în două seturi obținută în fața croatului Marin Cilici (5 ATP). Ibericul s-a impus după două seturi echilibrate, scor 7-5, 7-5, și a ajuns la 16 victorii consecutive în circuit, toate obținute pe hard!

Federer (2 ATP) l-a urmat pe Nadal în finală câteva ore mai târziu. Elvețianul s-a impus în trei seturi în fața argentinianului Juan Martin Del Potro (23 ATP), scor 3-6, 6-3, 6-3.

Va fi cea de-a patra confruntare din acest an dintre Nadal și Federer. Elvețianul a câștigat precedentele trei dispute cu marele său rival, învingându-l pe acesta în finalele de la Australian Open și Miami și în turul III la Indian Wells. 

Per total, Nadal îl conduce pe Federer cu 23-14 în raportul meciurilor directe, dar elvețianul a câștigat ultimele patru confruntări. Spaniolul nu l-a mai învins pe Federer din ianuarie 2014, când îl învingea în semifinalele de la Australian Open.

6 titluri
are Nadal în 2017. Federer a câștigat 5 trofee

  • Finala va avea loc duminică și va fi liveSCORE pe GSP.RO și în direct la TV Digi Sport 2.
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.