Altele

VIDEO și FOTO » Cursă senzațională în Marele Premiu al Japoniei la MotoGP, cu 11 depășiri între Dovizioso și Marquez, decisă în ultimul viraj! Ne așteaptă un final incendiar de sezon! Au mai rămas 3 etape

foto: Guliver/Getty Images

Articol de Mirela Neag  —  duminică, 15 octombrie 2017

Andrea Dovizioso (Ducati) a obținut o victorie imensă în Japonia, în etapa a 15-a de MotoGP, după unul dintre cele mai frumoase și palpitante dueluri ale sezonului cu Marc Marquez (Honda Repsol), decis în ultimul viraj al ultimului tur! Pe trei s-a clasat Danilo Petrucci (Octo Pramac Racing).

Sunt doar 11 puncte acum între Marquez și Dovizioso în clasamentul general, 244 are spaniolul, 233 are italianul.

Pe o ploaie sâcâitoare, Petrucci a părut că poate oferi surpriza etapei, conducând cursa o bună parte din timp cu un ritm bun. Cu titlul în joc, Marquez și Dovizioso n-au stat prea mult pe gânduri și au început să atace. Cu 12 tururi înainte de final, "Jokerul" a mutat primul, trecând de pilotul de la Octo Pramac Racing, iar Dovi l-a urmat și duelul electrizant între cei doi pretendenți la titlu a început.

De 11 oris-au depășit Dovizioso și Marquez în timpul acestei curse

Cu 6 tururi înainte de final, italianul a dat semne că nu se mulțumește cu un loc doi și cursa a devenit și mai intensă. Părea că Marquez nu poate rata totuși victoria, în ciuda eforturilor lui Dovizioso de a depăși, însă finalul a fost unul senzațional! O eroare a spaniolului în virajul 8 l-a adus și mai aproape pe italian care a înțeles că nimic nu e încă pierdut. Marquez a intrat în ultimul viraj blocându-l pe interior pe Dovizioso, dar spaniolul s-a dus larg și i-a permis italianului să-l depășească. Victorie imensă și doar 11 puncte îi despart acum pe spaniol și italian, cu 3 etape rămase din acest sezon. 

5 victoriiare Andrea Dovizioso în acest sezon și 7 în întreaga carieră

100 de clasări pe podium (la toate categoriile) are Marc Marquez în toată cariera. E al 9-lea pilot din istorie, și cel mai tânăr, care atinge cifra asta

Andrea Iannone (Team Suzuki Ecstar) a terminat pe 4 după un duel palpitant cu Alex Rins, colegul său de echipă. Performanță notabilă a acestuia din urmă, debutant la clasa regină și clasat în fața pole-man-ului Johann Zarco (Monster Yamaha Tech 3), care a încheiat pe 8.

După un start frumos luat de Jorge Lorenzo (Ducati), spaniolul n-a putut ține ritmul și a terminat pe 6.

A fost o etapă groaznică pentru Movistar Yamaha. Valentino Rossi a trântit motocicleta după 19 tururi, iar Maverick Vinales a terminat pe 9, distanțându-se la 41 de puncte la general în spatele lui Marquez, liderul clasamentului.

Zi cu ghinion pentru 6 piloți, care au căzut și au abandonat: Alvaro Bautista (Pull&Bear Aspar Team), Dani Pedrosa (Repsol Honda), Karel Abraham (Pull&Bear Aspar Team), Cal Crutchlow (LCR Honda), Valentino Rossi (Movistar Yamaha) și Kohta Nozane (Monster Yamaha Tech 3).

CLASAMENT MARELE PREMIU AL JAPONIEI

CLASAMENT GENERAL MOTOGP

Următoarea etapă e programată pe 22 octombrie. Marele Premiu al Australiei e transmis în direct de Eurosport.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.