Tenis

VIDEO + FOTO Roger Federer îl zdrobeşte pe Rafael Nadal în finala de la Shanghai! Sumă uriaşă câştigată de elveţian

+5 Foto
FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 15 octombrie 2017

Roger Federer l-a învins pe Rafael Nadal în două seturi, scor 6-4, 6-3, şi a câştigat turneul ATP Master de la Shanghai.

Federer a făcut un meci perfect. Serviciul a funcţionat impecabil, lansând 10 aşi, fără a-i acorda vreo şansă de break adversarului. Urcările la fileu au fost încununate cu succes aproape de fiecare dată, iar loviturile de forehand l-au făcut invidios chiar şi pe Thor. Raportul loviturilor câştigătoare a fost de 28-12, în timp ce ibericul a condus în cazul greşelilor neforţate, 20-11. S-a terminat în 76 de minute, scor 6-4, 6-3.

A fost a 38-a întâlnire dintre cei doi coloşi, Nadal conducând cu 23-15. Anul acesta s-au întâlnit de 4 ori, de fiecare dată pe hard, toate înfruntările soldându-se cu victoria elveţianului.

Federer s-a apropiat la mai puţin de 2000 de puncte de Nadal, consolidându-şi poziţia secundă în clasamentul ATP. De luni, elveţianul va avea 8505 puncte, în timp de Rafa va acumula 10465.

"Anul trecut nu am participat din cauza accidentării. Mă bucur mult că am revenit şi mai ales că am avut ocazia să joc împotriva bunului mei prieten, Rafa. Nu am crezut că vom avea un astfel de an. Este o plăcere să joc de fiecare dată împotriva lui. Sper să mai avem astfel de momente şi pe viitor. Vreau să le mulţumesc organizatorilor şi minunaţilor fani care mă fac să vin aici în fiecare an" - Roger Federer

"Vreau să îl felicit pe Roger. A făcut un meci fantastic, la fel ca întreg anul. Vreau să vă mulţumesc pentru un turneu ireproşabil. Vă mulţumesc că susţineţi acest sport. Anul ăsta a fost probabil cel mai bun al meu pe continentul asiatic. Săptămâna trecută am câştigat la Beijing, iar acum această finală" - Rafael Nadal

1,136,850 $a primit câştigătorul turneului, în timp ce Nadal a intrat în posesia unui premiu de 557,420 $

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.