Liga 1

FCSB, de 4 ori peste Steaua! Echipa din Liga 1, mult peste clubul din Liga a 4-a

Articol de Liviu Manolache  —  Tuesday, 17 October 2017

Audiența derby-ului din Liga a 4-a, Academia Rapid - CSA Steaua 1-1, a însemnat un sfert dintre privitorii partidei pe care trupa lui Nicolae Dică a susţinut-o vineri la Voluntari, 0-0.

Rapid - Steaua a umplut Giuleștiul sâmbătă seara, circa 10.000 de spectatori fiind prezenţi în tribune, exact media pe care, de exemplu, FCSB o are în acest sezon de Liga 1 la jocurile de pe teren propriu. Totuși, în privinţa audienţelor TV, formaţia Armatei pierde în mod clar duelul cu trupa din prima ligă.

Rapid - Steaua a fost transmis de un singur post de televiziune, Telekom Sport, astfel că pentru a fi cât mai elocventă, comparaţia faţă de ultimul meci al trupei lui Dică e făcută tot cu audienţa înregistrată de Telekom vineri seară, la meciul Voluntari - FCSB, pe care l-au mai transmis live și Digi, dar și Look TV.

Cât Getafe-Real

Confruntarea din Giulești a realizat o audienţă de 0,3, pe targetul “bărbaţi între 14 și 75 de ani”, în timp ce partida FCSB-ului a înregistrat 1,3 puncte de rating, pe același domeniu de public. De peste 4 ori mai mult.

Derby- ul Ligii a 4-a a avut un dezavantaj major: s-a jucat fix la aceeași oră cu o partidă de Liga 1, Poli Iași - CSU Craiova, care a produs la Telekom o audienţă mare comparabilă cu cea de la Voluntari - FCSB! Un punct de rating înseamnă aproximativ 115.000 de persoane.

În raport cu alte jocuri transmise în weekend de postul TV deţinut de concernul german, Rapid - Steaua a atras mai mulţi privitori decât Bilbao - Sevilla, aproape la fel ca Getafe - Real Madrid și Gaz Metan - Viitorul și o treime din Atletico Madrid - Barcelona și CFR - Botoșani!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.