Liga 1

Nu doar Daum s-a păcălit cu Hoban! "Conducerea nu va recunoaște public că a făcut o greșeală în acest caz"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 18 octombrie 2017

Beer Sheva l-a lăsat liber pe Hoban, crezând că românul nu mai poate juca la fel de bine din cauza vârstei, dar acum plânge după el.

Dan Petrescu a fost printre puţinii care mai credeau astă-vară că Ovidiu Hoban mai poate fi un fotbalist foarte bun. După două sezoane excelente în Israel, românul a fost lăsat să plece gratis, la final de contract.

Conducerea de la Beer Sheva a crezut că Ovidiu nu mai putea să păstreze nivelul ridicat al evoluţiilor. Oamenii se temeau că Hoban era prea bătrân, de aceea nu i-au mai propus un contract.

Mijlocaşul defensiv, pe care Hapoel îl folosise şi fundaş central, şi ca box-to-box, mijlocaş de ambele faze, va împlini 35 de ani în decembrie. La fel a gândit şi Christoph Daum, care s-a bazat pe Hoban la începutul mandatului, după care l-a exclus din echipa naţională. Românul i-a contrazis pe israelieni şi pe german.

A trecut la CFR Cluj, unde e un om esenţial. Petrescu şi-a adus aminte că-l voia din urmă cu un deceniu şi n-a reuşit să-l achiziţioneze la Urziceni. Contra l-a readus în naţională şi l-a folosit în Danemarca, unde Ovidiu a fost printre "tricolorii" cei mai buni.

Perioada proastă a lui Hapoel e asociată de fani cu renunţarea la Hoban şi aducerea lui Dan Einbinder, fost căpitan la Beitar Ierusalim, dar care nu a reuşit să îl facă uitat pe român.

"Din cauza dispariţiei lui Ovidiu a mai scăzut şi prestaţia nigerianului Ogu, partenerul lui obişnuit de la mijloc", cred suporterii campioanei. "Conducerea nu va recunoaşte public că a făcut o greşeală când l-a pus pe liber!" e explicaţia lor pentru faptul că patroana şi antrenorul au trecut rapid peste "perioada Hoban".

Ovidiu e românul cel mai de succes de la Beer Sheva, însă gruparea roş-albă are o tradiţiei a recrutării unor români. Au mai jucat în Deşertul Negev şi Minteuan, şi Robert Niţă, şi Daniel Scânteie. Jucători care au bifat în România cluburi mari: Minteuan la Rapid, Niţă la Steaua şi Scânteie la Dinamo.

Plus Slavisa Cula, un sârb legat de Divizia A. Atacantul crescut de Steaua Roşie Belgrad a jucat la Dinamo în sezonul 1996-1997, înainte să ajungă în Israel. 

30.000 €pe lună a fost salariul maxim pe care l-a avut Hoban la Beer Sheva

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.