Liga Campionilor

Performanță excelentă pentru un român! A debutat la 15 ani în Youth League. E doar al treilea fotbalist care reușește asta

Articol de Răzvan Luţac  —  Wednesday, 18 October 2017

Suf Podgoreanu, jucător de bandă stângă la Maccabi Haifa, a debutat în Youth League, competiție destinată tinerilor U19, la doar 15 ani!

Fotbalistul a intrat în minutul 80 al partidei pierdute de echipa sa, 0-1, împotriva sârbilor de la Brodarac. Acesta l-a schimbat pe Mohammad Kanaan într-un moment în care ex-iugoslavii conduceau deja.

În Liga Campionilor U19, doar alți doi fotbaliști de vârsta puștiului au reușit performanța în acest sezon: surinamezul Ryan Gravenberch (Ajax) și Amadou Traore, francez, de la Bordeaux.

În general, vârsta fotbaliștilor care evoluează în această competiție variază între 17 și 19 ani.

TATĂL A CERUT REDOBÂNDIREA CETĂȚENIEI ROMÂNE

Născut la data de 20 ianuarie 2002, Suf Podgoreanu e fiul unui bucureștean plecat în Israel, Danny Podgoreanu.

În 2008, tatăl acestuia, mutat deja în orașul Hadera, aflat la sud de Haifa, a cerut redobândirea cetățeniei române, cerere ce a fost publicată în Monitorul Oficial nr. 710 din 20 octombrie 2008.

"La 15 ani și jumătate, este deja un gigant pentru vârsta lui, având peste 1.80m. E foarte puternic în bandă. Trebuie să mai lucreze la tactică și va fi un fotbalist excelent", e descris tânărul pe un cont de Instagram al fanilor din Haifa.

Suf Podgoreanu are și un filmuleț de prezentare postat pe YouTube.

Cum Maccabi n-a reușit decât un egal în deplasare, 1-1, israelienii au ratat, la fel ca Dinamo, calificarea în următoarea fază a competiției. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.