Tenis

Victorie dramatică pentru Irina Begu, în sferturile de finală de la Moscova » Cu cine va juca în semifinale

Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 19 octombrie 2017

Irina Begu a învins-o pe Vera Lapko (167 WTA) în sferturile de finală ale turneului WTA de la Moscova, scor 6-3, 4-6, 7-5, la finalul unui meci care a durat aproximativ două ore şi jumătate.

În semifinale, Irina Begu o va întâlni Daria Kasatkina (28 WTA), care a trecut în două seturi, 6-4, 6-3 de Aliaksandra Sasnovich (100 WTA). Rusoaica o conduce pe Begu în raportul întâlnirilor directe cu scoruld e 4-1. Va fi al treilea meci între cele două jucătoare anul acesta, după Brisbane, Doha şi Charleston, toate câştigate de Kasatkina.

După ce a câştigat primul set fără mari emoţii cu Lapko, românca a fost pusă deseori în dificultate de unghiurile găsite de bielorusă, dar şi de loviturile puternice al jucătoarei de 19 ani. 

În decisiv, Irina s-a văzut nevoită să salveze o minge de meci, pe serviciul bielorusei, înainte de a face break în ultimul game şi de a închide meciul după aproape două ore şi jumătate.

A fost prima confruntare între Irina Begu şi Vera Lapko, în condiţiile în care jucătoarea de 19 ani a participat anul acesta preponderent la turnee ITF.

În turul al doilea, Begu a eliminat-o pe favorita a patra, Anastasija Sevastova, în timp ce Vera Lapko, venită din calificări, a trecut de Daria Gravrilova, care s-a retras în setul secund, la scorul de 6-3, 3-1 pentru bielorusă.

Pentru calificarea în semifinale, Irina Begu va fi recompensată cu 42.080 dolari şi 185 de puncte WTA.

FINAL » Irina Begu (56 WTA) - Vera Lapko (167 WTA) 6-3/4-6/7-5

setul III

7-5 // GAME-SET-MECI BEGU! Irina se impune în meci pe serviciul adversarei, după ce Lapko a condus cu 40-0. Bielorusa a arătat foarte multă nevozitate pe final şi a trimis două lovituri consecutive în fileu, iar românca va merge în semifinale. 

6-5 // Begu îşi face serviciul după ce a pierdut un avantaj de 40-0. A obţinut o minge de game graţie unui forehand câştigător de 145 km/h, iar apoi a închis cu siguranţă game-ul.

5-5 // Break Begu! Passing excelent al Irinei la punctul cu care face break. Românca rămâne în set, după ce a salvat o minge de meci a Verei Lapko.

4-5 // Break Lapko! Bielorusa fructifică o nouă minge de meci şi serveşte pentru câştigarea partidei.

4-3 // Irina gestionează perfect un moment dificil, la scorul de 30-30 pe propriu serviciu şi câştigă game-ul. Românca cere din nou ajutorul antrenorului Artemon Apostu Efremov. 

3-2 // Lapko face re-break şi serveşte pentru a restabili egalitatea în set.

2-0 // Break Irina Begu! Game excelent al româncei, care a început să asculte sfaturile antrenorului şi să varieze mai mult loviturile, destabilizând-o pe Vera Lapko.

1-0 // Game dificil în deschiderea setului decisiv, pe serviciul Irinei Begu. Lapko a beneficiat de o minge de break, însă românca a rezistat şi a încheiat game-ul cu un as.

Setul II

4-6 // SET Lapko! Bielorusa trimite meciul în decisiv după o revenire impresionantă în setul secund, în care begu a condus cu 4-2.

4-5 // Probleme pentru Begu, care pierde un nou game pe propriu serviciu, iar românca cere sfatul antrenorului la pauza dintre game-uri. Lapko are o serie de 11 puncte câştigate din ultimele 14 jucate şi are un nivel de joc extremd de ridicat.

4-3 // Break Lapko! Bielorusa recuperează break-ul la prima minge de break de care a beneficiat în acest set.

4-2 // Break Begu! Irina a pus presiune pe adversară și a făcut primul break din acest set! Este la un pas de a câștiga meciul

2-2 // Startul de set este unul echilibrat. Lapko își câștigă din nou serviciul, dar și de această dată Irina a fost aproape de face break-ul

2-1 // Irina continuă să joace perfect. A câștigat rapid game-ul de serviciu și a trecut din nou în avantaj

1-1// Lapko oprește seria de game-uri victorioase a Irinei. Bielorusa a avut ceva emoții și a recut și greu să câștige game-ul

0-1 // Begu începe bine setul doi! N-a făcut greșeli, este sigură pe ea, servește bine și nu-i lasă nicio șansă adversarei

Setul I

6-3 // Set Begu! Românca face din nou brea-ul şi încheie fără emoţii primul act, după 34 de minute.

5-3 // Lapko a pus presiune pe serviciul lui Begu şi a avut o şansă de a recupera break-ul, însă Irina a servit excelent şi şi-a consolidat avantajul, spre exasperarea bielorusei.

4-3 // Break Begu! Românca face rost de două mingi de break graţie unei lovituri de forehand pe linie, iar apoi încheie superb un schimb de mingi pentru a trece în avantaj.

3-3 // Game alb câştigat de Irina pe propriu serviciu, însă românca nu a reuşit să mai pună probleme pe serviciul adversarei. 

1-1 // Început echilibrat de meci. Ambele jucătoare şi-au câştigat serviciul, însî Begu a ratat o minge de break în game-ul inaugural.

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.