Campionate

Un antrenor de națională a fost prins băut la volan » I s-a suspendat permisul timp de 16 luni

Articol de George Titus Albulescu  —  joi, 19 octombrie 2017

Michael O’Neill, managerul Irlandei de Nord, a fost amendat cu 1.300 de lire sterline și i s-a interzis să mai urce la volan vreme de un an și patru luni, după ce a fost depistat sub influența băuturilor alcoolice în trafic, pe 10 septembrie.

Procurorul Chloe Shoniwa a spus în prelegerea sa în fața instanței că ofițerii ”au avut motive să-l oprească” pe antrenorul naționalei de la Belfast, când acesta conducea la marginea orașului Edinburgh.

La folosirea aparatului etilotest de către polițiști, s-a constatat că O’Neill a avut o concentrație de alcool în sânge de 0,65 mg/l în aerul respirat, mult peste limita admisă în Scoția de 0,22 mg/l.

James Mulgrew, avocatul antrenorului a spus instanței că reputatul său client a fost vinovat de ”o eroare de judecată”. Managerul a pledat vinovat, dar a cerut clemență judecătorului afirmând că are carnet de șofer de 31 de ani.

O’ Neill și-ar putea reduce suspendarea permisului cu un sfert, dacă ar urma un curs de reabilitare pentru cei prinși băuți la volan.

Managerul, în vârstă de 48 de ani, a preluat naționala Irlandei de Nord în 2012 și a calificat-o la turneul final al Campionatului European din 2016. În actualele preliminarii pentru World Cup 2018, reprezentativa condusă de el va juca meciurile de play-off contra Elveției.

Fii parte din redacția noastră! Participă la Jurnalisport – proiect inovativ GSP, susținut de Google. Aici ai toate detaliile!

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.