Campionate

Patronul lui Monaco, inculpat de complicitate la violarea vieții private într-un scandal care are la mijloc o colecție de artă de 1,8 miliarde!

Articol de Theodor Jumătate  —  vineri, 20 octombrie 2017

Dmitri Rîbolovlev a fost acuzat într-o afacere adusă de el în fața justiției și care riscă să-l discrediteze pe rusul cu o avere de 6,2 miliarde de euro.

Monaco suferă, revelația sezonului trecut în Franța și Champions League e în cădere liberă și pentru că patronul său nu se mai implică atât de mult. Nu mai are timp. Justiția e pe urmele lui. Rusul cu o avere de 6,2 miliarde de euro, implicat în tot felul de afaceri necurate în trecut, inclusiv cu Donald Trump, a fost inculpat pentru complicitate la violarea vieții private.

Dimitri Rîbolovlev a fost cel care a adus acest scandal în fața justiției monegasce. Pe 9 ianuarie 2015, el a depus plângere împotriva negustorului de artă elvețian Yves Bouvier, acuzându-l de escrocherie și spălare de bani. A plătit 1,8 miliarde de euro pentru o colecție de 40 de tablouri și sculpturi cumpărată între 2003 și 2014, dar susține că Bouvier (împreună cu bulgăroaica Tania Rappo, prietenă cu familia Rîbolovlev) ar fi suprafacturat tranzacția și a deturnat 950 de milioane.

Bouvier și Tania Rappo au fost reținuți de poliția monegască, dar ultima i-a dat în judecată pe Rîbolovlev și pe avocata acestuia, Tatiana Bersheda. După ce, la cererea omului de afaceri, Bersheda a înregistrat-o pe Rappo la domiciliul acesteia încercând să-l prindă în capcană pe Bouvier.

În februarie 2016, avocata a fost pusă sub acuzare pentru violarea vieții private. Iar acum, și proprietarul campioanei Franței. Care e anchetat și pentru trafic de influență. Potrivit Le Monde, Rîbolovlev ar fi creat o rețea ocultă în justiția și poliția monegască pentru a-l sprijini inclusiv în acest caz. Philippe Narmino, arestat pe 22 septembrie, și-a dat demisia ulterior. Era ministrul Justiției în Principat. 

7 tablouri cu semnătura lui Modigliani, 6 Picasso, două Monet, două Gaugain, un Leonardo da Vinci și trei sculpturi de Rodin erau incluse în colecția lui Rîbolovlev

100.000.000 €a primit Tania Rappo de la elvețianul Yves Bouvier pentru intermedierea afacerii cu patronul lui AS Monaco

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.