Liga 1

VIDEO Surpriză pentru Marcel Răducanu din partea Borussiei Dortmund

Foto: Raed Krishan / Gazeta Sporturilor

Articol de Gazeta Sporturilor  —  sâmbătă, 21 octombrie 2017

Marcel Răducanu a împlinit astăzi 63 de ani și una dintre urări a fost chiar de la clubul germania Borussia Dortmund, unde a jucat în perioada 1982-1988.

"La mulți ani, Marcel Răducanu!", a fost mesajul nemților, care i-au oferit românului și un clip cu mai multe faze reușite din perioada în care îmbrăca tricoul formației din Bundesliga.

CV Marcel Răducanu

- Desemnat cel mai bun fotbalist român în 1980
- A jucat 229 meciuri la Steaua pentru care a marcat de 94 de ori
- Dublu campion al României (1976, 1978)
- Dublu cîştigător al Cupei României (1976, 1979)
- A jucat de 21 de ori pentru România, pentru care a marcat de 3 ori
- A jucat 163 de meciuri la Borussia Dortmund, pentru care a marcat de 31 de ori

A fugit în '81

Marcel Răducanu a fugit în Germania acum 36 de ani. Se întâmpla în toamna lui '81, când naţionala a făcut un turneu în RFG. Stelistul s-a dat lovit la pauză, "nu mai pot juca, m-am accidentat", iar cînd toţi s-au întors pe teren, el a fugit şi a cerut azil politic.

A fost declarat dezertor şi condamnat la 5 ani şi jumătate de închisoare, pedeapsă pe care n-a executat-o niciodată. A fost suspendat un an pentru că a semnat cu Borussia Dortmund deşi era sub contract cu Steaua, apoi a jucat 6 sezoane pentru gruparea din Bundesliga, devenind unul dintre cei mai importanţi fotbalişti din istoria clubului. S-a retras în '90, după două sezoane petrecute la FC Zurich.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.