Liga 1

O zi până la alegerile LPF! Gino Iorgulescu despre realizări și marele regret: "Am făcut eforturi pentru asta"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 22 octombrie 2017

Mâine au loc alegerile pentru șefia LPF, iar Gino Iorgulescu și Sorin Drăgoi sunt cei doi candidați. Primul, care este actualul președinte al Ligii, a vorbit într-un interviu despre realizările, dar și regretele pe care le are în primul său mandat. 

"În primul rând, cea mai mare realizare este contractul de televizare a meciurilor: 27.5 milioane de euro net pe sezon! Asigură mare parte din bugetele cluburilor. Apoi, schimbarea sistemului competiţional, cu play-off şi play-out şi reducerea numărului de echipe din prima ligă, de la 18 la 14.

Astfel, competiţia a devenit mai atractivă în condiţiile date şi banii mai mulţi pentru fiecare club în parte. Sezonul trecut, titlul s-a disputat între trei echipe până în ultima etapă, lucru foarte rar şi în marile campionate occidentale.

Cât despre regrete, am mai spus, regret relaţia cu FRF. Am făcut primul pas şi eforturi considerabile ca ea să fie una de colaborare. Nu am găsit aceeaşi înţelegere pe care noi le-am oferit-o lor”, a spus Gino Iorgulescu pentru news.ro.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.