Handbal

Cu temele făcute » Campioana României vizează a treia victorie în fața unei echipe pe care antrenoarea daneză de la CSM București o cunoaște foarte bine

Nathalie Hagman se întoarce în sala în care a evoluat sezonul trecut FOTO Raed Krishan

Articol de Marian Ursescu  —  Sunday, 22 October 2017

CSM București nu ar trebui să aibă emoții nici în al treilea meci din grupa A a Ligii Campionilor, chiar dacă adversară îi va fi campioana Danemarcei, NHF Nykobing.

Echipa daneză, care a câștigat sezonul trecut, în premieră, titlul în Danemarca, furnizând o mare surpriză, e aproape complet schimbată. Nouă jucătoare au plecat de la Nykobing, iar pe banca tehnică stă acum Jakob Larsen, cel care i-a luat locul lui Niels Agesen.

Venită exact de la Nykobing, extrema suedeză Nathalie Hagman și-a avertizat colegele. "Nu avem un meci ușor în Danemarca. E o echipă extrem de imprevizibilă!".

Nathalie a fost golgeterul formației sezonul trecut, atât în campionat, cât și în Cupa EHF, acolo unde danezele au ajuns până în semifinale.

Și antrenoarea Helle Thomsen cunoaște foarte bine campioana țării sale. Nu poate fi surprinsă, dar știe că jocul trebuie tratat serios. "Când joci în Danemarca, nu poți să te aștepți la un meci facil. Sigur că vizăm victoria, ne dorim să plecăm cu punctaj maxim în grupa principală. Și anii anteriori, cu Mydtjylland, am avut emoții", a declarat și Iulia Curea.

Nykobing nu are deloc un început de sezon prea bun în Liga daneză. În primele 7 etape a suferit deja 3 înfrângeri și a încheiat un meci la egalitate, fiind abia pe locul 7.

Cea mai tatuată jucătoare!

Cea mai cunoscută handbalistă de la Nykobing este centrul Kristina Kristiansen. Pentru jocul ei, fiind jucătoare de bază în "națională", dar și pentru că și-a dezvăluit orientarea sexuală, având mai multe colege drept prietene. "Mulle", cum este ea alintată de danezi, e o handbalistă extrovertită, care a cheltuit peste 10.000 de euro pe tatuajele de pe corp.

"Am tatuate iniţialele părinţilor mei, cuvântul "iubire" (LOVE) în engleză, făcut pentru o persoană dragă mie", a declarat ea. Craniul de pe coapsă, primul tatuaj apărut pe corpul handbalistei, nu e singurul de acest gen. "Mai am unul, mai mic, pe tendonul lui Ahile. A fost dureros, dar am rezistat!", explică daneza. Pe antebraţul stâng se vede în centru o bufniţă, dar şi două fetiţe care se ţin de mână. 

CLASAMENT
1. CSM București 2 2 0 0 64-41 4
2. NHF Nykobing 2 1 0 1 53-48 2
3. Krim Ljubljana 2 1 0 1 45-56 2
4. Vistal Gdynia 2 0 0 2 44-61 0
Meciul Vistal Gdynia-Krim Ljubljana se joacă pe 25 octombrie, ora 19:30.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.