Investigatie

Ce le-a spus Borcea magistraților, ca să-i dea drumul din pușcărie: "Șapte copii" » Cât trebuie să mai aștepte până la următoarea cerere de eliberare

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  marţi, 24 octombrie 2017

Cristi Borcea nu a fost eliberat ieri condiționat din penitenciar, deși le-a spus magistraților că are o situație personală deosebită, având 7 copii. 

Condamnat la 6 ani şi 4 luni cu executare, ex-acționarul lui Dinamo a fost prezent ieri dimineață în fața magistraților de la Tribunalul Ilfov, pe care a încercat să-i convingă să-l elibereze. Prima instanță a Tribunalului Sectorului 4 stabilise că omul de afaceri poate părăsi penitenciarul după ce-a executat trei ani de închisoare, însă magistraţii ilfoveni n-au fost de acord și au admis contestația Direcției Naționale Anticorupție.

"Regret faptele. Sunt adevărate, le regret foarte mult şi îmi pare rău că mi-am expus familia la ce am făcut. Acum vă rog să-mi daţi ocazia să merg lângă copiii mei", a spus Borcea în faţa magistraţilor. Totodată, avocatul a arătat că prejudiciul a fost achitat în prima lună după condamnare, ceea ce reprezintă practic o dovadă a asumării faptelor.

"Domnul Borcea a îndeplinit toate cerințele legale pentru a fi eliberat condiționat, a executat aproape 4 ani de detenție, are un număr foarte mare de zile câștigate. În plus, a achitat integral prejudiciul, măsura confiscării speciale și cheltuielile de judecată. Are o situație personală deosebită, având șapte copii", a spus avocata lui Borcea, Alice Drăghici, la Antena 3.

După apărare, Borcea s-a întors în spitalul penitenciar de la Jilava, acolo unde a așteptat decizia finală a magistraților. Aceasta a venit la ora 16:00, iar vestea nu a fost deloc bună: fostul finanțator al "câinilor" mai are un nou termen în care va putea să solicite eliberarea condiționată abia pe 23 aprilie 2018! 

"Ce i se întâmplă lui Victor Becali nu li se întâmplă nici criminalilor! El și Borcea au fost cei mai nevinovați din acel dosar. Victor a mai plătit și prejudiciul. Borcea e nevinovat, a și pierdut 7-8 milioane de euro investind în fotbal" Gigi Becali, patron FCSB

Sentințele din Dosarul Transferurilor

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.