Fotbal   •   Cupa Romaniei   •   SĂNĂTATEA CLUJ

INTERVIU » Aurelian Ghișa, patronul-jucător al Sănătății Cluj, promite un meci mare al echipei sale în fața celor de la FCSB: "Băieții noștri sunt plini de ambiție"

Articol de Raymond Füstös   —  miercuri, 25 octombrie 2017

Aurelian Ghișa, finanțatorul clujenilor, explică de ce porecla echipei e "virușii verzi" și anunță cum vor fi primiți steliștii azi, la Cluj.

Amabil și încălzit de la "miuța" cu băieții, Aurelian Ghișa, 53 de ani, patronul-jucător al "virușilor verzi", vorbește cu multă pasiune despre proiectul Sănătatea, club fondat în urmă cu mai mult de trei decenii, în 1986. Amintindu-și de confruntările din trecut cu Dinamo, Timișoara sau Steaua, "Doctorul" se mândrește cu performanțele echipei sale, prezentă de patru ori în "șaisprezecimile" și o dată în "optimile" Cupei României în ultimii 10 ani. Nu este doar patronul și colegul, ci și prietenul fotbaliștilor, pe care îi consideră o adevărată familie.

- Care sunt obiectivele generale ale clubului?

- Ne propunem ca în fiecare an să terminăm pe locurile 1-6 în campionatul Ligii a 3-a, în timp ce în Cupa României sperăm, an de an, la accederea în fazele superioare. Suntem din nou în centrul atenției, de data asta avem șansa de a juca acasă, la Cluj. De fapt, asta este și una dintre prioritățile noastre: să atragem atenția asupra echipei noastre, în primul rând atenția autorităților locale. Ani de zile am fost neglijați, nimeni nu s-a gândit vreodată dacă avem măcar un teren unde să ne disputăm meciurile, dacă avem bani să ne acoperim cheltuielile.



- Va ajunge a treia echipă a Clujului în prim-plan, lângă CFR și Universitatea?

- Nu, nu visăm la asta. În primul rând pentru că nu ne permite bugetul. De asemenea, nici partea de organizare și logistică nu este la un asemenea nivel. Suntem mulțumiți că, din când în când, lumea își amintește că există o a treia echipă a Clujului, cea care încurcă uneori socotelile echipelor mari. Nu există salarii, oferim doar prime de joc în funcție de importanța meciului, astfel încât fiecare jucător să aibă un ban pentru a-și susține activitatea extrasportivă. Evident, dacă ar exista un interes din partea comunității, lucrurile ar sta altfel... Trebuie să ne obișnuim cu ideea că mai sus nu se poate.



- Veți intra pe teren în duelul cu trupa lui Dică?

- Doar dacă vom ajunge în prelungiri! Glumesc, eu am trăit deja astfel de clipe, acum este momentul tinerilor. Au șansa să intre pe teren și să demonstreze, la vârsta lor, că merită să ajungă mai sus, că altul le este nivelul. Băieții sunt pregătiți, au muncit din greu pentru aceste rezultate. Într-adevăr, avem jucători care s-ar putea descurca la un nivel superior. Noi le asigurăm la maximum toate condițiile necesare, în rest totul depinde de ei, de pregătirea și dorința lor. Îmi place să fiu în mijlocul lor, într-adevăr există acest sentiment că suntem un grup unit, o familie. Atmosfera bună de la antrenamente se transmite automat și în jocul echipei, evoluăm altfel, venim cu mare plăcere la stadion.



- Care este originea poreclei "virușii verzi"?

- Dat fiind faptul că echipa a fost fondată de doctori și medici veterinari, ne-am gândit la un termen medical, de aici vine și denumirea de "viruși", iar verdele vine de la culorile clubului. Avem și o mică galerie de câteva zeci de persoane. Sunt oameni care vin cu mare plăcere la meciuri, ne susțin chiar și în deplasări, renunțând uneori la weekend-urile petrecute acasă.



- Ce le transmiteți adversarilor de la FCSB?

- Îi așteptăm cu mare drag, vom face tot posibilul ca echipa lor să se simtă bine în deplasarea de la Cluj, mai ales că evoluează și în Europa League și au nevoie de liniște. Vom încerca să le oferim toate condițiile de joc, dar le transmit că băieții noștri sunt plini de ambiție și își doresc să facă un meci mare. Sperăm la un public numeros, evoluăm pentru prima oară în fața suporterilor clujeni. Îi invit să vină să vadă Sănătatea, vom oferi un adevărat spectacol fotbalistic. Indiferent de rezultat, ne propunem să arătăm ca o echipă cu adevărat mare! 

"Selectăm cu mare atenție jucătorii care vin la noi. Nu trebuie să fie neapărat fotbaliști tehnici, buni, ci mai degrabă oameni cu sufletul deschis. Doar jucătorii care pun cu adevărat suflet și au respect față de colegii mai în vârstă rămân la echipă"

Csaba Kis, antrenor principal Sănătatea Cluj

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.