Campionate

Cel mai bun portar din lume a luat cea mai grea decizie din carieră » Buffon spune adio fotbalului

foto: reuters

Articol de George Titus Albulescu  —  miercuri, 25 octombrie 2017

Gianluigi Buffon, portarul de 39 de ani al lui Juventus și al naționalei Italiei, a declarat că își va pune ghetele în cui la sfârșitul sezonului. Totuși a păstrat o urmă de speranță, spunând că dacă echipa sa de club va câștiga Champions League, atunci va mai sta un an în fotbal.

Jucătorul a fost desemnat cel mai bun portar din lume, primind premiul FIFA Awards la ceremonia desfășurată la sala Palladium din Londra. Într-un interviu acordat televiziunii Sky Italia, el a dezvăluit planurile sale de viitor.

”Nu există nicio rațiune pentru a-mi schimba hotărârea, sunt convins de alegerile bune pe care le-am luat. Acesta este ultimul sezon al meu și sunt destul de sigur de decizia mea. Unu sau doi ani nu ar mai putea adăuga sau lua din realizările pe care le-am avut până acum.

Singura variantă de a mai rămâne ar fi triumful în Champions League (trofeul care îi lipsește din palmares – n.r). În acel moment, aș încerca să cuceresc și Campionatul Mondial al Cluburilor. Sper ca Szczesny să mă lase să joc în Supercupa Europei și la Campionatul Mondial al Cluburilor”.

În cariera sa, Gianluigi Buffon a obținut o mulțime de titluri, câștigând de 8 ori campionatul Italiei cu Juventus și devenind campion mondial cu naționala tării sale.

853de meciuri a jucat pentru Juventus în toate competițiile

173 de selecții a adunat până în prezent pentru reprezentativa Italiei

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.