Liga 1

Dinu, confirmat: e cea mai slabă Dinamo din ultimii 39 de ani! + Un detaliu și mai rușinos pentru "câini"

Articol de Liviu Manolache, Victor Vrînceanu  —  joi, 26 octombrie 2017

Ultima oară când Dinamo a avut un parcurs la fel de slab precum cel actual a fost în sezonul 1978-1979.

Dinamo este în acest moment la 12 puncte de lider, dar există un detaliu și mai rușinos având în vedere istoria clubului din Ștefan cel Mare. "Câinii roșii" au o singură victorie în ultimele șapte meciuri de Liga 1 și au adunat doar 21 de puncte dintr-un total de 45 de posibile în cele 15 etape scurse până acum, având emoții serioase pentru accederea în play-off.

12poziționări pe prima treaptă a podiumului în primele 15 runde are Dinamo în perioada 1978-2017

Gazeta a analizat sezoanele precedente pentru a vedea când s-a întâmplat ultima oară ca Dinamo să adune acest număr de puncte în primele 15 runde. Rezultatul este unul incredibil! "Câinii" au egalat o performanță negativă care n-a mai fost bifată de 39 de sezoane!

2este locul pe care a terminat Dinamo în sezonul 1978-1979, la 4 puncte în spatele celor de la FC Argeș

În 1978-1979 echipa era condusă de pe banca tehnică de Ion Nunweiller și îi avea în componență pe monștrii sacri ai roș-albilor, Cornel Dinu, Dudu Georgescu, Marin Dragnea, Ion Moldovan, Cornel Țălnar sau Vava Cheran.

Dinamoviştii adunaseră atunci 5 victorii, 6 remize şi 4 înfrângeri, erau tot pe locul 7 ca acum, având 16 puncte. Atunci se acordau două puncte pentru victorie, nu trei ca acum. Dacă ar fi fost acelaşi sistem, aveau exact 21 de puncte, cât au în acest campionat.

Bani mai mulţi, puncte mai puţine

Interesant e că sezonul acesta este cel mai slab din era Ionuț Negoiță, începută în stagiunea 2012-2013. Fix în anul în care finanțatorul a băgat cei mai mulți bani în echipă!

Șeful de la RIN i-a făcut toate poftele lui Cosmin Contra, a plătit 60.000 de euro pe aparate GPS, a achitat doar pentru Juan Albin un comision de 50.000 de euro, l-a adus pe Bokila pe un salariu de 10.000 de euro pe lună și a demarat lucrări de modernizare a centrului de pregătire de la Săftica. Plus salarii dublate jucătorilor cu state vechi, cum este Steliano Filip, de exemplu, căruia i-a crescut remunerația lunară de la 4.000 € la 8.000 €. 

"Dinamo are șanse mici să prindă play-off. E cea mai slabă generație din istoria lui Dinamo"
Cornel Dinu, membru CA Dinamo

În "89 defilau!

Cel mai bun parcurs din perioada analizată de GSP a fost în sezonul 1988-1989, când Dinamo avea 14 victorii și o singură remiză după primele 15 etape și ocupa prima treaptă a podiumului. Cu toate că roș-albii îi aveau în echipă pe Rednic, Andone, Mateuț, Răducioiu sau Lupescu, iar pe bancă era Mircea Lucescu, au terminat pe locul doi, la trei puncte de Steaua. Este sezonul în care Dinamo a jucat sferturile de Cupa Cupelor cu Sampdoria, iar Dorin Mateuț a câștigat Gheata de Aur. 

Nemec e egalul lui Dudu:)

O altă similitudine între cele mai slabe sezoane din ultimii 39 de ani este reprezentată de performanțele atacanților titulari. Adam Nemec a marcat doar două goluri în 14 meciuri jucate până acum, exact la fel ca și cel mai bun marcator din istoria României, Dudu Georgescu. În 1978-1979, Dudu venea după patru titluri de golgeter și avea după primele 15 runde două goluri marcate, la fel ca apărătorul Cornel Dinu. Diferenţa e că Dudu a jucat 10 meciuri atunci, iar Nemec 14. 

Bătrânii cu apărarea, tinerii cu atacul

Dinamo din sezonul 1978-1979 avea o defensivă superioară celei lui Vasile Miriuță, Dinu și compania încasând doar 11 goluri, spre deosebire de echipa actuală, care a primit 15. Atacul din acest moment, în schimb, este mai bun, cu 21 de goluri, față de cele 17 marcate în anii '70. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.