Tenis

Despărțire-șoc după Turneul Campioanelor? Simona Halep și Darren Cahill ar putea să nu mai colaboreze în sezonul viitor

FOTO: Guliver/GettyImages

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 26 octombrie 2017

Elvețianul Stanislas Wawrinka, locul 9 WTA, s-a despărțit de antrenorul său, Magnus Norman, după patru ani.

Stan și Normam au câștigat împreună trei turnee de Grand Slam, dar cei doi au decis să nu mai continue colaborarea. Presa din Elveția scrie că Darren Cahill, antrenorul Simonei Halep, ar putea să-l pregătească pe Wawrinka începând cu noul sezon. Antrenorul australian este pe o listă cu posibili antrenori ai lui Stan, pe care se mai află Jonathan Wawrinka, Yannick Fattebert, Claudio Mezzadri, Mikael Tillstrom.

Cahill, 52 de ani, este unul dintre cei mai apreciați antrenori din circuit, având o experiență bogată. Acesta i-a mai pregătit pe Andre Agassi, Andy Murray, Fernando Verdasco si Lleyton Hewitt. Alături de Cahill, Lleyton Hewitt a devenit cel mai tânăr număr 1 mondial din istorie, iar Agassi a devenit cel mai vârstnic lider ATP.

Simona Halep eeste antrenată de Darren Cahill de la începutul anului 2016, ajungând împreună pe locul 1 WTA și jucând o finală de Grand Slam. De o lună, Halep l-a adus în echipa ei și pe Andrei Pavel.

"Mereu am spus că există un ciclu de, probabil, 3 sau 4 ani în care antrenezi un jucător și-l înveți tot ce poți, îi dai cât de multă informație poți. Practic, ești dispus să dai totul până devii inutil, iar în tenis, pentru că lucrezi cu un singur jucător, există un maximum de informație pe care i-o poți transmite. E un ciclu scurt dacă e să compari cu alte sporturi sau sporturi de echipă, unde lucrurile continuă să se schimbe" a explicat Cahill pentru NY Times.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.