Cupa Romaniei

VIDEO Recordul lui Dobrin a căzut cu o zi înainte să se împlinească 10 ani de la moartea lui » Gică Hagi, criticat pentru gestul făcut

Articol de Gazeta Sporturilor  —  joi, 26 octombrie 2017

Azi, 26 octombrie 2017, se împlinesc 10 de ani de la moartea lui Nicolae Dobrin, unul dintre cei mai mari fotbaliști din istoria României. 

Cu o zi înainte de comemorarea a 10 ani de la decesul lui Dobrin, Gică Hagi l-a debutat pe Roberto Mălăele, în meciul din 16-imile Cupei României, scor 2-4.

La 14 ani și 7 luni, mijlocașul Viitorului a devenit cel mai tânăr jucător român care evoluează într-un meci oficial, depășind recordul lui Dobrin.

Topul celor mai tineri jucători

  1. Roberto Mălăele: 14 ani, 6 luni și 26 de zile (CSM Reșița - FC Viitorul 2-4 / 25.10.2017)
  2. Nicolae Dobrin: 14 ani, 10 luni şi 5 zile (Ştiinţa Cluj - Dinamo Piteşti 5-1 / 01.07.1962)
  3. Ianis Stoica: 14 ani, 10 luni și 23 de zile (Sănătatea Cluj - FCSB 1-6 / 25.10.2017)
    *În acest top s-au luat în considerare doar partidele de Liga 1 și meciurile din tururile superioare ale Cupei, pentru care există statistici.

Critici pentru Gică Hagi

Într-o postare pe facebook, Ștefan Crăciunescu, cel care plănuia să candideze la președinția FRF în 2018 a criticat gestul lui Gică Hagi.

"Gest urât din partea omului Hagi, ieri a fost detronat Nicolae Dobrin, jucătorul care deținea recordul pentru cel mai tânăr debutant din istoria României, la numai 14 ani și 10 luni, dar în minutul 66, Hagi l-a introdus pe Roberto Mălăele, nepotul lui Horațiu Mălăele (14 ani și 6 luni), jucător care, dacă nu ma înșel, nu a prins niciodată lotul Viitorului în campionat, lotul, nu minute de joc și nu cred că este un alt Moukoko sau Dembele (Celtic)...

De ce nu a mai fost convocat Mutu? Putea lejer să mai dea 4-5 goluri, dar ar fi depășit recordul lui Hagi, nu??? Cred că este o regulă nescrisă, dacă nu este indispensabil jucătorul, dacă nu este neapărat necesar, lăsăm Cezarului ce este al Cezarului.

Statistica este principalul mod în care se evidențiază în fotbal, și nu numai, persoanele care marchează istoria. Cei care nu i-au văzut jucând pe cei din Generația de Aur tot vor știi că ei au obținut cea mai bună clasare la un CM sau Helmut Duckadam, chiar și după ce ce vor trece generații, vor ști finala UCL în care a aparat penalty-urile...

Chiar dacă a fost detronat, istoria încă va dezbate titlul de cel mai bun jucător din istoria României, Hagi vs. Dobrin", a scris Crăciunescu pe facebook.

ÎN LIGA 1 AR FI FOST ILEGAL SĂ APARĂ! 

Ștefan Crăciunescu vrea să candideze la președinția FRF, dar nu cunoaște regulamentul. Îl ceartă pe Hagi pentru că nu l-a debutat pe Mălăele în Liga 1, dar asta ar fi fost ilegal! Juniorii sub 16 ani nu pot evolua în prima ligă, nici măcar nu pot face parte din lot, pentru că nu pot încheia un contract de profesionist. De aceea Hagi a decis să-l debuteze pe puști în Cupă. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.