Tenis

SIMONA HALEP - ELINA SVITOLINA // Halep, prima reacție după meciul cu Svitolina: "La 7 minute după meci, în cabină, am zis asta" » Critică sistemul de la Singapore!

Foto: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 27 October 2017

Simona Halep a pierdut ultimul meci din Grupa Roșie de la Singapore, 3-6, 4-6 cu Elina Svitolina și a ratat accederea în semifinale, dar susține că a avut un an bun, mai ales dacă va rămâne lider mondial și după Turneul Campioanelor.

Simona susține că nu e foarte afectată de eliminarea de la Singapore și că a fost surprinsă să afle la finalul meciului cu Svitolina că poate rămâne pe primul loc WTA și la finalul acestei săptămâni.

"Terenul a fost 100% contra jocului meu. Am simțit că nu pot termina punctele, mi-a fost greu să găsesc ritmul și să lovesc mingi câștigătoare. Sentimentul meu e că a fost un meci bun, că am luptat până la final.

La 7 minute după meci, în cabină, am zis că a fost un an super. Am crezut că voi termina pe 4 anul, dar am aflat că pot încheia pe primul loc. A fost obiectivul meu să ajung pe locul 1. Chiar dacă am avut același rezultat ca anul trecut, cred că mi-am îmbunătățit mult jocul. Nu voi lăsa acest turneu să strice tot ce am obținut bun în jocul meu", a spus Halep la conferința de presă.

Românca a adăugat că a urmărit primul meci al zilei, cel câștigat de Caroline Garcia în fața lui Caroline Wozniacki, care a forțat-o pe Simona să obțină victoria contra Svitolinei, și a criticat formatul în care se disputa Turneul Campioanelor.

"Am urmărit puțin meciul lui Garcia cu Wozniacki, dar nu m-am gândit la asta, am vrut doar să câștig acest meci. I-am spus antrenorului meu înainte de meci că nu-mi place acest sistem, să stai în tensiune toată săptămâna. Dacă pierzi, ar trebui să pleci acasă", a adăugat Simona.

Simona Halep are șanse importante să-şi consolideze poziţia de lider mondial. Chiar dacă la începutul competiţiei erau 7 jucătoare din 8 cu şanse pentru primul loc în lume, în acest moment a mai rămas una singură care o poate depăși pe Simona.

Karolina Pliskova a fost prima jucătoare care şi-a asigurat calificarea în semifinale cu succese categorice la Williams şi Muguruza, urmată apoi de Wozniacki după victoria zdrobitoare cu Simona Halep. Numărul 3 WTA a pierdut însă cu Ostapenko şi poate deveni lider doar dacă va câştiga turneul de la Singapore.

"Voi avea o vacanță, apoi voi decide unde mă voi antrena, probabil acasă. Toate jucătoarele din semifinale au șanse de a câștiga" Simona Halep, la conferința de presă de după meciul cu Svitolina

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.