Tenis

De neoprit! Roger Federer se impune și la Basel după o finală superbă cu Del Potro și amenință tot mai mult poziția de lider a lui Nadal!

FOTO: Reuters

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 29 octombrie 2017

Roger Federer, 36 de ani, a continuat forma de vis din 2017, reușind să câștige turneul de casă de la Basel pentru a opta oară în carieră.

În finala de azi, elvețianul l-a învins pe Juan Martin Del Potro după un meci superb, scor 6-7, 6-4, 6-3, după două ore și 33 de minute de joc.

Deși Federer a reușit o serie de break-uri în primul set, argentinianul s-a repliat și a revenit de fiecare dată în joc, reușind să ducă meciul în tie-break, unde a revenit de la 0-3, adjudecându-și primul set.

Totuși, așa cum s-a întâmplat și în semifinala de la Shanghai de acum două săptămâni, elvețianul a reușit să întoarcă soarta partidei, grației aceluiași joc supraomenesc pe care l-a etalat în 2017.

Elvețianul a jucat aproape de perfecțiune, a contracarat cu multă inteligență jocul agresiv al lui Del Potro și a plutit cu maiestuozitate către cel de-al optulea titlu al turneului ATP 500 de la Basel. 

Federer a câștigat cel de-al șaptelea trofeu al anului, devansându-l pe Nadal, care a câștigat șase titluri pe parcursul anului calendaristic. 

95 
este borna la care a ajuns Federer după titlul cucerit la Basel

Totodată, grație victoriei de la Basel, Federer s-a apropiat și mai mult de liderul mondial Rafael Nadal, pe care l-ar putea devansa în cazul unui parcurs perfect la ultimele două turnee ale anului, Paris și Turneul Campionilor de la Londra.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.