Stiri nebune

Acesta este orașul în care nu ai voie să traversezi în timp ce te uiți la telefon!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 30 octombrie 2017

Telefoanele mobile pun de multe ori viețile oamenilor în pericol, atunci când sunt folosite necorespunzător. Pentru a preveni accidentele, autoritățile din Honolulu (Hawai, SUA) au interzis traversarea străzii în timp ce te uiți la telefon.

Altfel, oricine riscă o amendă ce pornește de la 35 de dolari, iar în caz de recidivă, amenda crește până la 75 - 99 de dolari. Honolulu este primul oraș american care ia măsuri împotriva oamenilor care traversează strada şi în loc să fie atenţi la maşini, sunt concentraţi cu smartphone-urile.

"Niciun pieton nu are dreptul să traverseze o stradă privind telefonul mobil", scrie în legea respectivă. Legea va permite polițiştilor să-i amendeze pietonii care-și verifică telefoanele în timp ce traversează strada din oraș. "Este o legislație emblematică care ridică miza din punctul de vedere al securității", a declarat Brandon Elefant, membru al consiliului municipal din Honolulu.

Anul trecut, 6.000 de pietoni au fost omorâţi de mașini, cu aproximativ 11% mai mult decât în 2015 și cu 22% mai mult decât în 2014, iar această lege a fost special creată pentru a proteja oamenii. Conform Organizației Mondiale a Sănătății mai mult de 270.000 de pietoni mor anual în accidente rutiere în toată lumea.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.