Auto

VRUUUMM de Luminița Paul » Amenințări după Austin

Articol de Gazeta Sporturilor  —  luni, 30 octombrie 2017

Mika Salo, fost pilot de F1, e unul dintre cei trei stewarzi, alături de Radovan Novak și Garry Connelly, care au hotărât penalizarea lui Max Verstappen cu 5 secunde după MP al Statelor Unite, din 22 octombrie.

O decizie controversată, care a dus la reacții aprinse din partea fanilor. La puțină vreme după cursă, pagina de Wikipedia a finlandezului a fost spartă, tot felul de comentarii fanteziste fiind introduse pe ici, pe colo. "A ajutat-o pe Ferrari, ca steward al FIA, dându-i lui Max Verstappen o penalizare nerezonabilă. Asta i-a rănit pe suporterii olandezi, i-a făcut să plângă precum niște copii", a apărut în biografia lui Salo, alături de acuzația că ar fi plătit de Ferrari.

Comentariile intruse nu au stat mult pe pagina finlandezului, dar acesta a fost mult mai deranjat de amenințările cu moartea pe care le-a primit. "Ce s-a întâmplat pe Wikipedia a fost o glumă, chiar haioasă, dar amenințările la adresa mea și a altor membri ai juriului n-ar trebui să fie tolerate", a spus el la televiziunea finlandeză. "A fost pedepsit Max, regulile sunt reguli", a conchis sec Salo, 50 de ani, cel care a trecut în carieră pe la Lotus, Tyrell, Arrows, BAR, Ferrari și Sauber.

Între timp, Verstappen și-a cerut scuze pentru limbajul nepoliticos folosit la adresa stewarzilor. "A fost în fierbințeala momentului", a spus el pe Instagram, după ce îl făcuse "idiot" și "mongol" pe Connelly. Aprig micul Max. Se vede după cum conduce.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.