Stranieri

VIDEO + FOTO Interviu savuros realizat de Boloni cu Rednic după meciul direct: "Am lucrat la Securitate și am mulți spioni aici! Îți dau un pumn în gură" 

Articol de Theodor Jumătate  —  luni, 30 octombrie 2017

Mouscron, echipa lui Mircea Rednic, și  Antwerp, formația lui Ladislau Boloni, au terminat la egalitate, 2-2, în campionatul Belgiei. La final, cei doi antrenori au făcut spectacol.

Timp de șase minute, antrenorii revelațiilor din Jupiler League s-au amuzat la microfon. "Ai grijă ce zici, îți dau un pumn în gură!", l-a amenințat tehnicianul lui Antwerp râzând. Rednic a replicat: "Un pic de respect, am fost colegi de cameră la echipa națională"

Un meci fierbinte, cu Mouscron egalând în prelungiri și salvând un punct acasă în fața altei revelații a campionatului, Antwerp. La final, Bölöni le-a spus jurnaliștilor: "Și tu, Mircea, ai pierdut de câteva ori în ultimul minut. Zeii fotbalului sunt corecți". Apoi, în drum spre vestiar, s-a întâlnit cu Rednic, care tocmai se pregătea de interviu.

"Să spui numai lucruri frumoase de mine, am nevoie de publicitate"

Loți, 64 de ani, 9 mai mult decât antrenorul lui Mouscron, l-a adus de urechi la interviul televizat obligatoriu, întrebându-i pe ziariști: "Pot să ascult ce zice? Dacă spune ceva rău de mine...". L-a avertizat în română: "Așa îți trag un pumn în gură dacă mă vorbești de rău!". "Niciodată". Când "Puriul" a tradus "amenințarea" în franceză, Bölöni încerca să-l deranjeze: "Da, da, da". "Un pic de respect, am fost colegi de cameră la echipa națională", a cerut Rednic.

Râzând, Loți s-a repezit și l-a luat în brațe, ridicându-l de la pământ. Au continuat glumele. "El a vrut să-mi fie secund când am devenit selecționer", a pornit Bölöni.

"Ulterior, el a plecat la Sporting Lisabona", a venit replica. "Să spui numai lucruri frumoase de mine, am nevoie de publicitate", a continuat Loți. "E cel mai bun antrenor pe care l-am cunoscut". Bölöni s-a ascuns după panoul cu sponsori, dar ziariștii l-au invitat să pornească el interviul cu Rednic. Și a luat microfonul. A urmat un dialog savuros, printre hohote de râs, între doi dintre cei mai valoroși antrenori români!

"Eu am spart toate oglinzile în casă, nu mai vreau să mă văd"

Boloni: - Bună seara, domnule Rednic!
Rednic: - Sunteți domnul Bölöni?

- Nu, sunt fratele lui geamăn. În primul rând, aș dori să știu cum o mai duci cu sănătatea? Nu mă interesează fotbalul...
- M-am operat de două ori. Ultima oară pe 8 ianuarie, la tiroidă. La exterior, sunt frumos. În interior...

- Arăți fantastic! Eu am spart toate oglinzile în casă, nu mai vreau să mă văd.
Tot Bölöni reia, după o mică pauză. "Ce s-a întâmplat la pauză, pentru că ați revenit pe teren cu un ritm mai scăzut?"

- Asta fiindcă prietenul meu, antrenorul lui Antwerp, nu-mi amintesc numele...
- Un tont!
- Da... El a făcut o schimbare foarte bună, Hairemans, stângaciul. El a ordonat un pic jocul echipei sale, pentru că în prima repriză oaspeții erau pe nicăieri. I-am dominat, am avut o posesie ca Barcelona. După pauză, s-a schimbat totul, Antwerp a devenit Barcelona.

Vezi AICI VIDEO

"Nu a fost revoluție, a fost lovitură de stat"

- Acum, serios. Ținând cont de dominarea voastră și reacția noastră, ce părere ai de rezultat?
- E echitabil! Nu vreau să vorbesc decât de bine de antrenorul advers... S-a descurcat excelent, a luat o echipă venită din liga secundă care acum e printre primele 6 în campionat. E adevărat că are condiții bune, un buget mai mare decât al nostru...

- Nu vreau să intrăm în polemică, dar de unde știi că Antwerp are buget mai mare decât Mouscron?
- Pentru că am lucrat la Securitate (Bölöni amuzat și surprins, de-abia s-a abținut). Am foarte mulți spioni aici. Tu îl ai pe Luciano D'Onofrio alături și ești protejat, ați continuat investițiile la stadion...

- Eu reprezint un pic clubul Antwerp. Vreau să zic acum, când mă ascultă telespectatorii și jurnaliștii, că îmi scot pălăria în fața a ceea ce ai făcut tu aici în ultimul an și sper ca publicul local să fie puțin mai numeros... Vreau să-ți mulțumesc, ai făcut o mică revoluție la Mouscron.

- Nu a fost revoluție, a fost lovitură de stat.
- OK, lovitură de stat, scuze, n-am știut.


Șase minute simpatice au făcut o atmosferă frumoasă. Apoi, Bölöni a cedat microfonul jurnalistului nu înainte de a-l mai șicana un pic pe Rednic. Antrenorul lui Mouscron a râs copios: "Hai, lasă-mă, trebuie să ajung la o întâlnire". 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.