Liga Campionilor

Va avea de suferit Guardiola? Măsura ciudată luată înainte de Napoli - Manchester City

FOTO: Reuters

Articol de Aurelian Botezatu  —  marţi, 31 octombrie 2017

Napoli și Manchester City se vor duela miecuri, de la ora 21:45, în grupele UEFA Champions League. Fanii, oficialii și jurnaliștii englezi vor fi obligați să lase respectivele accesorii acasă, după ce, în tur, huliganii napoletani și le-au folosit pe-ale lor drept arme.

Decizie neașteptată a oficialilor lui Napoli înaintea returului cu Manchester  City, de mâine seară. Organizatorii au decis să le interzică suporterilor, jurnaliștilor și oficialilor englezi intrarea pe "San Paolo" cu centuri sau curele! Măsura luată, bizară, ce-i drept, e consecința unui incident petrecut în prima manșă.

Atunci, în ziua meciului, mai mulți huligani italieni au transformat respectivele accesorii vestimentare în veritabile arme. Și-au făcut prăpăd într-un bar din Manchester, rănind mai mulți clienți. Un fan City, de 17 ani, a fost lovit de-o cataramă și s-a ales cu o rană serioasă la cap, iar agresorul a ajuns după gratii, condamnat de un Tribunal local la 5 luni de închisoare.

"E o nebunie! Știu că au fost probleme cu fanii lui Napoli, care și-au folosit curelele ca să ne atace. Dar noi, în Anglia, nu avem asemenea obiceiuri", a comentat, scandalizat, Kevin Parker, secretarul general al Asociației suporterilor lui City. Jurnaliștii, în schimb, se întreabă amuzați "oare cum îl va afecta această măsură pe Guardiola, cunoscut drept un tip ce vrea să fie mereu la patru ace?".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.