Liga 1

Încă un transfer marca MM Stoica? Oficialul de la FCSB insistă pentru un jucător cu cifre groaznice: n-a mai jucat un meci oficial de 5 luni

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Tuesday, 31 October 2017

După ce l-a adus pe fundașul portughez Artur Jorge, care și-a dat autogol la 14 secunde de la debutul la FCSB, Mihai Stoica încercă aducerea atacantului Raul Rusesecu.

Raul n-a mai jucat de 5 luni la Osmanlispor şi ia în calcul revenirea la FCSB, care l-a mai reactivat şi în urmă cu 3 ani.

Când Rusescu dă de greu în străinătate, colacul său de salvare se numeşte Steaua. Acum a reapărut varianta de a reveni în roş-albastru. Motivul? Clubul de care aparţine, Osmanlispor, l-a trecut pe linie moartă. N-a prins nici măcar un minut în actual sezon, astfel că atacantul se gândeşte din nou să se reactiveze la clubul unde a cunoscut cele mai mari performanţe.

"A vorbit MM cu el, e dispus să revină. Sincer, l-aş vrea, Rusescu e Rusescu. În cazul în care îl luăm pe el, atunci nu se mai pune problema să-l aducem pe Nemec", a declarat Becali.

FCSB l-a mai repus o dată pe picioare pe Raul. În toamna lui 2014, el nu mai avea nici o şansă de a juca la Sevilla, iar gruparea din Ghencea l-a împrumutat. A jucat 31 de meciuri şi a marcat de 11 ori. Randamentul avut atunci l-a ajutat fiindcă în vara lui 2015 a fost cumpărat de Osmanlispor, unde în primele două sezoane a avut o prestaţie destul de bună, a înscris 17 goluri.

În actualul sezon, Rusescu a dispărut din echipă, iar gruparea turcă s-a prăbuşit în clasament, e ultima cu numai 7 puncte! El mai are contract cu Osmanlispor până în iunie 2019 şi nu e dispus să rezilieze, mai ales că are un salariu foarte bun, aproape 800.000 de euro pe sezon. Varianta luată în calcul ar fi cea a unui împrumut, turcii să-i susţină mare parte din contract. Steaua i-ar achita cel mult 150.000 pe an! 

52 de goluri a marcat Rusescu în cele 3 sezoane în care a jucat la Steaua: 2011-2013 şi 2014-2015

2.000.000 €milioane de euro a fost profitul realizat de Steaua cu Rusescu: l-a cumpărat de la Urziceni cu 200.000 de euro şi l-a vândut la Sevilla cu 2,2 milioane

Cifrele negre ale lui Rusescu

  • n-a mai jucat un meci oficial de 5 luni, din 3 iunie, Beşiktaş - Osmanlispor 4-0
  • n-a mai dat gol de 9 luni, din 25 ianuarie, din meciul de Cupa Turciei, Osmanlispor - Kirklarelispor 3-0
  • n-a mai dat gol într-un meci de campionat de 1 an şi două luni, septembrie 2016: Trabzonspor - Osmanlispor 0-2
  • n-a mai dat gol în două meciuri consecutive de peste 1 an şi jumătate, 27 februarie şi 5 martie 2016, ambele meciuri în tricoul lui Osmanlispor
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.