Tenis

În reluare

Articol de Luminiţa Paul  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Victor Hănescu a pierdut în faţa lui Richard Gasquet la fel ca anul trecut, la Clermont-Ferrand, în trei seturi. Acum a avut însă mai multe şanse

Break din primul game. Pentru Hănescu. Un început ideal împotriva unui adversar care a intrat pe teren nu foarte sigur şi care a făcut cîteva erori. Românul s-a lăsat însă, la 2-1 pentru el, doborît de propriile-i emoţii. Şi-a cedat serviciul la 0, permiţîndu-i francezului să-şi reia locul în meci. De acolo s-a mers cap la cap pînă în tie-break, unde lui Gasquet, numărul 7 mondial, i-a tremurat iar mîna pe rachetă. Nici de data aceasta însă Victor nu a valorificat şansele şi a cedat 5-7 în jocul decisiv. Seturile 2 şi 3 i-au revenit lui Gasquet cu 6-4, respectiv 7-5, întregul meci durînd două ore şi 44 de minute. De fiecare dată, francezul a avut nevoie de un singur break pentru a smulge actul. Fără să fie în cea mai bună zi a lui, Richard a apăsat cînd a avut nevoie, a servit excelent după duble greşeli şi la mingi de break, şi-a folosit judicios forehand-ul accelerat şi aici s-a creat diferenţa.


3-0 pentru francez, ca anul trecut, la Clermont-Ferrand, dar ceva mai strîns. Hănescu a făcut un meci consistent, n-a greşit foarte mult, a reuşit destule puncte spectaculoase atunci cînd a fost suficient de agresiv, însă a ratat anumite şanse şi acestea nu s-au mai întors.


La final, Gasquet a recunoscut că pentru el a fost o uşurare să încheie meciul în trei seturi. "Am ştiut că va fi greu pentru că se juca în România. Chiar dacă eu eram favoritul, a trebuit să fiu atent. În cazul în care pierdeam primul set, lucrurile se puteau complica. E bine pentru mine că s-a terminat aşa", a declarat francezul.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.