Europa League

Echipe la FCSB - Hapoel Beer Sheva » Gigi, încântat de primul "11" al lui Dică: ”Mersi că faci ce vreau eu!” ;)

Articol de Andrei Crăiţoiu  —  joi, 02 noiembrie 2017

Gigi anticipează titularizarea lui Alibec și scoaterea din echipă a lui Gnohere, golgeterul echipei. Randamentul celor doi nu justifică în niciun fel rocada. 

Pedepsirea lui Alibec a durat două săptămâni și un pic. Atacantul revine ca titular în partida din seara aceasta. Becali nu a anunțat clar că Denis va intra din start, însă anticipează o formulă cu dobrogeanul în ofensivă: "I-am zis lui Dică «Nu mă bag, tu iei deciziile, doar atât te rog: cu tact, adu-mi-l pe Alibec în formă maximă la meciul cu Beer Sheva!»". Antrenorul s-a conformat, i-a oferit lui Denis 30 de minute în partida cu CSU Craiova, 5-2 la Severin.

Cât a fost pe teren, românul a contribuit la două goluri cu pase decisive, dar tot nu a marcat. Are 10 partide în acest sezon din Liga 1 și niciun gol. Gnohere a bifat 14 jocuri și 9 goluri. Nu mai contează, Gigi îl vrea pe francez înlocuit ca să-l expună pe piață pe Alibec, pe care speră să-l vândă în iarna asta.

Atacantul va împlini 27 de ani în ianuarie și a costat două milioane de euro când a fost cumpărat de la Astra. Forma slabă pune în pericol investiția, de aceea Becali a comandat reintroducerea lui Denis în echipa de start.

 

Nick are un alibi

"Ce a făcut Dică mai departe nu mai știu. Eu îi mulțumesc că a procedat cum voiam eu" e concluzia patronului. Tehnicianul susține că schimbarea formulei de start era oricum în planul lui: "Vor fi sigur schimbări în echipă, am schimbat mereu. Jucăm din trei în trei zile și campionatul e și el foarte important. Vor fi mulți jucători înlocuiți, dar nu din cauza randamentului, ci din pricina oboselii care se acumulează. Dacă nu odihnim jucătorii riscăm accidentări".

Ca să se asigure că îi reface și moralul lui Alibec, nu doar condiția fizică, Becali a făcut zilele trecute o comparație șocantă, în care golgeterul e mult mai slab decât cel care nu marchează deloc: "Ca valoare, Alibec e cu trei clase peste Gnohere! Denis e el obraznic și trebuie pedepsit pentru comportament, dar e mult mai bun!". Cifrele arată că românul e doar mult mai scump și mai slab

E mai ieftin, deci poate fi rezervă

Becali insistă pentru titularizarea lui Alibec din cauza sumei de transfer uriașe, două milioane de euro. Să joace Gnohere nu e o miză, întrucât francezul a costat doar 250.000 de euro, cât i s-a plătit lui Dinamo. Gigi e mai interesat să recupereze cele două milioane de euro decât de sutele de mii date pe francezul de origine ivoriană. Ascensiunea lui Gnohere a încurcat calculele la FCSB, Alibec a încetat să mai fie un titular clar. "Bizonul" are 7 goluri doar în ultimele 4 meciuri, inclusiv două la Beer Sheva. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.