Nationala

Săpunaru are un mesaj pentru fanii giuleșteni: "Copos a fost și va rămâne rapidist. Dacă se întoarce patron la Rapid, vin eu președinte"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 08 noiembrie 2017

După ce a absentat la "dubla" cu Kazahstan și Danemarca din octomrie, Cristi Săpunaru (33 de ani), jucătorul celor de la Kayserispor, a fost convocat de Cosmin Contra pentru cele două meciuri amicale cu Turcia și Olanda din 9 și 14 noiembrie. 

Acesta a acordat un interviu în care a vorbit despre idolii săi, dar și despre singurul moment în care naționala l-a scos în stradă. 

"Daniel Pancu a fost idolul meu, la fel și Dănuț Lupu. Din străinătate, «Il Fenomeno» Ronaldo. A fost, în opinia mea, unul dintre cei mai buni fotbaliști din lume, dacă nu cel mai bun", a declarat Săpunaru, câștigător al Europa League în 2011 cu FC Porto. 

Acesta a vorbit cu emoție și despre cel mai frumos moment trăit alături de echipa națională: superturneul reușit de "tricolori" la Mondialul american din 1994, când România a ajuns până în sferturi, eliminată dramatic de Suedia. 

"Am ieșit pe străzi în '94, da. Aveam 10 ani, dar am ieșit", a declarat fundașul naționalei. 

22 de meciuri
are Săpunaru la echipa națională, pentru care a debutat în 2008 

"Dacă se întoarce Copos, vin președinte la Rapid"

Cum prima dragoste nu se uită niciodată, Săpunaru a vorbit deschis și despre perioada petrecută la Rapid. În opinia acestuia, "galeria giuleștenilor e printre cele mai frumoase din lume" și mărturisește că s-ar întoarce la Rapid în funcția de președinte dacă George Copos ar reveni la conducerea clubului alb-vișiniu. 

"De la 8 ani aveam Rapidul în sânge, mergeam în galerie. Am fost pasionat de mic de Rapid, am fost, sunt și voi rămâne toată viața. Când ajungi pe Giulești și vezi acea atmosferă, nu-ți mai trebuie nimic. Galeria Rapidului este una dintre cele mai frumoase galerii din lume.

"Cred cu tărie că domnul Copos a fost rapidist și va rămâne în continuare. Dacă domnul Copos se întoarce patron la Rapid, vin eu președinte", a declarat Săpunaru, la TV Telekom Sport. 

2 trofee
a câștigat Săpunaru în Giulești: Cupa și Supercupa, ambele în 2007

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.