Campionate

Van Basten testează fotbalul viitorului: "Cu auto-pasă și auturi bătute cu piciorul, jocul e mai rapid"

Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Theodor Jumătate  —  joi, 09 noiembrie 2017

Marco van Basten, fostul mare atacant olandez, acum oficial FIFA, a asistat la un amical între două echipe de amatori olandeze, unde s-au experimentat self-pass și autul de la margine executat cu piciorul.

În iarbă, când impresiona cu jocul dinamic și spectaculos, Marco van Basten părea mereu întors din viitor. Și olandezul continuă să proiecteze fotbalul peste ani.
La 53 de ani, nu mai este antrenor, dar influențează sportul preferat ca oficial FIFA. Și testează schimbări de regulament care să accelereze jocul.

Zilele trecute, Van Basten a asistat la un experiment făcut în Țara Lalelelor în timpul unui meci între două echipe de amatori, FC Lisse - Quick Boys (3-4):

  1. Self-pass sau auto-pasa, în primul rând. După ce arbitrul oprește meciul, un fotbalist poate să plece singur cu mingea la picior, nefiind obligat să paseze unui coechipier;
  2. Autul de margine executat cu piciorul. Adică, în loc să mai repui balonul cu mâna, poți centra direct în fața porții. Cu piciorul.

"Cred că este o inițiativă foarte bună. Ați văzut, cu auto-pasa, jocul e mai rapid", a spus Van Basten la sfârșit. "Doar că acesta a fost un amical. Nu știm deocamdată cum reacționează jucătorii când există presiunea unei partide oficiale". z

"Întotdeauna trebuie să vezi dacă poți îmbunătăți lucrurile în fotbal. Iată cheia acestui experiment! Jocul poate avansa"
Marco van Basten, fost mare fotbalist olandez

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.