Campionate

Perla lui Mourinho: Manchester United i-a luat fața lui Real Madrid » A transferat un puști minune de la Benfica

+1 Foto
Umaro Embalo, stânga, foto: Gulliver/gettyimages

Articol de George Titus Albulescu  —  vineri, 10 noiembrie 2017

Umaro Embalo (16 ani) de la Benfica a semnat cu Manchester United, el urmând să ajungă pe ”Old Trafford” în ianuarie. Fotbalistul a impresionat la naționala U17 a Portugaliei, unde a înscris 15 goluri în 18 meciuri.

Jucătorul, născut în Guineea-Bissau, a fost comparat cu Angel di Maria, el putând evolua atât ca vârf, cât și ca extremă dreaptă. Clubul britanic, care a trebuit să facă față puternicei concurențe a lui Real Madrid, a oferit aproximativ 5 milioane de lire sterline pentru talentatul jucător.

Embalo a fost folosit în competiția UEFA Youth League, dar și la echipa U19 a lusitanilor. Atacantul a fost urmărit de Javier Ribalta și John Murtagh, scouterii lui Manchester United, la o partidă disputată între formațiile de juniori ale cluburilor portughez și britanic.

Liverpool și Manchester City l-au avut în atenție pe tânărul fotbalist, dar legăturile strânse dintre Benfica și ”diavolii roșii” au ajutat la efectuarea mutării pe ”Old Trafford”. Astfel, în vara acestui an, Victor Lindelof a părăsit ”Estadio da Luz” și a ajuns la trupa lui Jose Mourinho, pentru 31 de milioane de lire sterline.

Antrenorul lui Manchester United a promovat în ultima vreme câțiva tineri jucători la echipa mare, precum Marcus Rushford, Scott Mc Tominay, Axel Taunzebe sau Mitchell Demetri.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.