Handbal

Eroină la Paris » Crina Pintea, evoluție de senzație în revenirea incredibilă a echipei sale din Cupa EHF: "Am spus tuturor că ne vom califica, iar lumea se uita la mine de parcă nu știam ce vorbesc"

Crina Pintea (stânga) a marcat 5 goluri în partida cu Gyor

Articol de Marian Ursescu  —  duminică, 19 noiembrie 2017

Pe aeroportul din Paris, în drum spre România, acolo unde luni se va prezenta în cantonamentul "naționalei", Crina Pintea (27 de ani) vorbește despre seara de sâmbătă. Una pe care nu o va uita curând. Issy Paris, clubul la care joacă din vară, a reușit o întoarcere miraculoasă contra unguroaicelor de la Erd, din Cupa EHF. 

După ce pierduseră în tur, în Ungaria, 21-31, franțuzoaicele au câștigat cu 31-20! Crina Pintea a stat 53 de minute pe teren și a marcat de 5 ori pentru Issy!

- Crina, cum a fost? Cred că nu mai credea nimeni, nu?
- O să zici că sunt nebună, dar eu am crezut! Le-am zis fetelor încă după meciul tur că putem reveni. Că am jucat prea slab acolo, nu ne-a mers nimic. Sigur că ele s-au uitat la mine de parcă o luasem razna.
- Chiar ai crezut?
- Uite, soțul meu a plecat din Franța miercuri. La plecare i-am spus: «păcat că nu o să fii sâmbătă seara să sărbătorim calificarea!» Și el s-a uitat la mine așa mirat și mi-a zis: «Crina, trebuie să fii realistă!»
- Când ați văzut că se poate cu adevărat să întoarceți cele 10 goluri?
- Păi am început tare, am avut 7-1. Apoi am condus cu 13-7 la pauză. A fost incredibil. Toată lumea era înnebunită la final, când am marcat și am făcut diferența de 11 goluri.
- Poate nimerești cu Zalăul în grupă, fosta ta echipă. Poate se califică și Craiova...
- Ce o vrea Dumnezeu. Important e pentru noi că suntem în grupe și avem posibilitatea să jucăm în compania unor nume mari. Să avem meciuri puternice în picioare!
- Cum te-ai acomodat în Franța?
- A fost greu la început, antrenorul vorbea în franceză, eu nu înțelegeam, până îmi traduceau fetele... Am jucat mai puțin la început, dar acum e mai bine. Joc din ce în ce mai mult, și în atac și în apărare. Și a mai fost ceva, primeam multe eliminări de 2 minute, am luat și vreo două cartonașe roșii, că se joacă mult teatru. Dar acum am învățat și eu!
- Așteptai să vii la echipa națională?
- Mai întrebi! Abia aștept. Să jucăm, să intrăm în febra competiției, la Campionatul Mondial. Eu sunt optimistă de felul meu și cred că vom face o nouă figură frumoasă în Germania. Un singur lucru îmi doresc, să fim doar sănătoase! z

32 de goluria marcat Crina Pintea pentru Issy Paris în acest sezon, împărțite în mod egal: 16 în campionat și 16 în Cupa EHF TV

"Când le-am spus tuturor că ne vom califica, s-au uitat la mine de parcă nu știam ce vorbesc. La final mi-au dat dreptate și au văzut că eu chiar credeam în ce spun"
Crina Pintea, pivot Issy Paris

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.