Handbal

Craiova e în grupele Cupei EHF după un joc excelent în Ungaria! România are două echipe în această fază a competiției

Foto: Facebook/@SCMCraiovaHandbalOficial

Articol de Marian Ursescu  —  duminică, 19 noiembrie 2017

Oltencele au pierdut în Ungaria cu Debrecen, scor 24-26, dar câștigaseră la Craiova cu 24-19. România are două echipe în grupele Cupei EHF: SCM Craiova și HC Zalău.

Senzațional al luptat craiovencele pentru calificarea în grupele Cupei EHF în deplasarea de la Debrecen. Maghiarele au început puternic partida, au condus cu 5-2, dar oltencele au echilibrat imediat disputa. S-au desprins chiar la 9-6 și 10-8, iar la pauză au intrat în avantaj, 14-13.

Cristina Zamfir Florianu, interul stânga al naționalei României, dar și extremele Carmen Șelaru și Zeljka Nikolici au fost cele mai bune jucătoare ale formației antrenate de Bogdan Burcea.

Zamfir-Florianu a fost însă MVP-ul partidei, jucătoarea dând încredere tuturor coechipierelor. De 9 ori a marcat Cristina, în ciuda faptului că Tonje Tiselj a trimis să se apere avansat la interul craiovean.

Gazdele nu au mai condus în repriza a doua niciodată la mai mult de un gol diferență, decât în ultimul minut, atunci când Craiova sărbătorea deja calificarea.

Mădălina Zamfirescu, centrul "naționalei" României, a fost și ea trimisă pe teren de Tiselj, deși era incomplet refăcută după accidentarea la glezna dreaptă. Românca nu a reușit însă să ajute la calificare, marcând două goluri.

Pentru SCM au marcat Zamfir 9, Nikolici 5, Șelaru 3, Pricopi 3, Klicovac 2, Vizitiu 1, Țicu 1.

Cei 30 de fani olteni care și-au susținut favoritele la Debrecen au fost amenințați de suporterii gazdelor, care au strigat scandări rasiste și xenofobe. A intervenit observatorul suedezul Henrik Makinen, care a liniștit spiritele.

Craiova se alătură HC Zalău în grupele Cupei EHF, urmând să își afle marți adversarele, în urma tragerii la sorți de la Viena. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.