Diverse

Helmuth Duckadam, desemnat cetățean de onoare al Bucureștiului

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 22 November 2017

Helmuth Duckadam, fostul portar al Stelei și actualul președinte de imagine al FCSB, a primit titlul de "cetățean de onoare" al Bucureștiului, "în semn de recunoaştere pentru promovarea şi susţinerea fotbalului românesc", informează agenția News.ro.

"Se conferă titlul de Cetăţean de Onoare al Municipiului Bucureşti domnului Helmuth Duckadam în semn de recunoaştere pentru promovarea şi susţinerea sportului românesc. (...)

Este supranumit Eroul de la Sevilla, după ce în finala Cupei Campionilor Europeni cu FC Barcelona a apărat toate cele patru lovituri de departajare consecutive, executate de Alesanco, Pedrazza, Alonso şi Marcos, având o contribuţie enormă la câştigarea trofeului de către Steaua Bucureşti, care a câştigat meciul cu 2-0", scrie în proiectul de hotărâre adoptat miercuri de Consiliul General al Capitalei.

Pentru cele patru penalty-uri consecutive apărate în fața Barcelonei, Duckadam a intrat și în Cartea Recordurilor, iar în 2008 a fost decorat cu Ordinul Meritul Sportiv pentru rolul avut în câştigarea Cupei Campionilor Europeni de Steaua, în 1986.

Duckadam a evoluat pentru Steaua din 1982 până în 1986, când a fost nevoit să se retragă la doar 27 de ani din cauza unei operații suferite la brațul drept, pentru vindecarea unui anevrism.

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.