Europa League

Atenție, vine URIAȘUL » Cine este "sperietoarea" lui Plzen, jucătorul care a marcat cât Gnohere și Alibec la un loc!

Articol de Gazeta Sporturilor  —  miercuri, 22 noiembrie 2017

De când a început stagiunea, Krmencik, vârful Viktoriei Plzen, a marcat mai mult decât Gnohere și Alibec împreună!

FCSB are un singur avantaj: îl cunoaște deja pe Michal Krmencik, golgeterul Viktoriei și titularul postului de atacant în naționala Cehiei. Vârful înalt de 1,87m a marcat și împotriva roș-albaștrilor, în remiza de la București, 2-2 în prima manșă din turul al treilea preliminar al Champions League.

Steliștii au scos-o la capăt până la urmă, au câștigat la Plzen cu 4-1 și s-au calificat ei în play-off-ul Champions, nu cehii. Krmencik a plătit suplimentar după retur, i-a spart nasul lui Momcilovici, a încasat un "roșu" și a trebuit să stea trei meciuri în Europa din cauza suspendării.

Raportul lui rămâne, în ciuda suspendării, unul fantastic: are 16 goluri în toate competițiile de când s-a deschis stagiunea. Omologul lui de la FCSB, Alibec, a marcat doar două goluri. Denis și Gnohere împreună nu-l egalează pe cehul de 24 de ani, deși francezul a fost în formă excelentă, a înscris de 12 ori.

Krmencik poate îndeplini mai curând obiectivul pe care Becali i l-a fixat lui Alibec, un transfer într-un campionat tare din vestul Europei. Michal a devenit titular și în echipa națională, o recomandare în plus, chiar dacă Cehia nu mai are strălucirea, nici rezultatele din epoca Nedved-Poborski.

Diferența uriașă de randament dintre Denis și Krmencik e contestată doar de transfermarkt. Site-ul care se ocupă cu evaluarea cotelor fotbaliștilor îl consideră mai scump pe Alibec, 3 milioane de euro față de 2,25 milioane cât ar valora cehul.
Singurele goluri pe care vârful de la Astra le-a înscris în acest sezon au fost tocmai contra Viktoriei! În campionat încă nu a marcat.

11 meciuri și 6 goluri are Krmencik în echipa națională a Cehiei. Ca și noi, cehii au fost la Euro 2016, dar vor lipsi de la Campionatul Mondial de anul viitor

"Lui Alibec nici nu știu ce să-i mai fac. Când a plâns, la meciul cu Beer Sheva, el n-a plâns fiindcă jucase slab, el se supărase c-a fost scos deși jucase foarte bine. El și când e slab se consideră cel mai bun de pe teren"
Gigi Becali, patron FCSB

Cum arată echipele probabile

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.