Gimnastica

Punct final în Mexic » Cătălina Ponor își încheie cariera în acest weekend

Foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 24 November 2017

Cătălina Ponor își încheie în acest week-end cariera, la 11.000 de kilometri de România.

În Mexico City, în sala "Juan de la Barrera", Cătălina Ponor va încheia o poveste. Una care a început pe când avea doar patru ani și a pășit într-o sală de gimanstică.

Timp de 26 de ani, cu unele întreruperi, ea a fost în sală, la concursuri, a luptat pentru medalii, a suferit la înfrângeri, a vărsat multe lacrimi, însă a trăit și momente sublime.

Triplă campioană olimpică, octuplă campioană europeană, participantă la trei ediții ale JO, Cătălina Ponor a decis că e momentul să spună adio sportului căruia i-a dedicat copilăria, adolescența și o parte din tinerețe.

Ultimul său concurs va avea loc în acest week-end în Mexic, acolo unde va evolua la sol și la bârnă, aparatele care i-au adus cele mai multe medalii de-a lungul timpului.

"Suntem foarte emoționați pentru că Ponor a ales să spună adio gimnasticii chiar în Mexic, e o persoană specială, iar copiii se uită la ea cu admirație și își doresc să ajungă la fel ca ea. Iubește Mexicul și a promis că va realiza o coregrafie specială pentru noi", a spus Claudia Esteva, responsabila tehnică a concursului din Mexic.

Românca nu este la prima participare la această întrecere, ea încântând de-a lungul anilor publicul mexican cu exercițiile sale elegante.

Cătălina Ponor, 30 de ani, și-a anunțat retragerea încă din octombrie, de la Campionatele Mondiale de la Montreal: "Din decembrie viața mea va urma alt curs, voi rămâne aproape de gimnastică, dar nu ca sportivă".

O competiție la care nu a reușit să se califice în finale, însă 2017 i-a adus o medalie de aur, la Campionatele Europene de la Cluj-Napoca, la bârnă. 

23 de medalii a adunat Cătălina Ponor în carieră, dintre care cinci la Jocurile Olimpice, cinci la Campionatele Mondiale și treisprezece la Campionatele Europene

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.