Liga 1

CRONICĂ+VIDEO+FOTO » Miriuță nu e "over". Cartonașele sunt! Victorie cu scandal pentru Dinamo în fața lui Poli Iași

+18 Foto
Foto: Cristi Preda / Gazeta Sporturilor

Articol de Costin Ștucan  —  sâmbătă, 25 noiembrie 2017

Miriuță a câștigat timp, primit cadou de la Iași. Profitând de greșelile stupide făcute de echipa care a bătut FCSB în etapa trecută, Dinamo a câștigat chinuit cu 2-1 și nu pierde contactul cu antrenorul și cu grupul de play-off

Când vine noiembrie și tu ești la 4 puncte în afara play-off-ului, cu antrenorul dat afară timp de câteva ore pentru rezultate execrabile și cu jucătorii mai preocupați de distracție decât de meserie, fotbalul la 6 grade Celsius este o activitate chinuitoare.

Și dacă, după două meciuri la rând pierdute acasă cu 2-0 și 4-0, te mai vizitează și un fost antrenor, care tocmai a bătut liderul FCSB, seara se poate transforma într-un calvar.

După o săptămână de groază, Miriuță a știut că 25 noiembrie e ziua în care-și joacă postul. De fapt, fiecare meci îi poate fi fatal de-acum încolo celui poreclit "Tati". Forțat de accidentări, antrenorul lui Dinamo l-a readus în echipă pe Steliano Filip, însă l-a plasat într-o poziție mai potrivită fizicului acestuia: închizător cu rol de pilier.

Dincolo, suspendatul Stoican a schimbat sistemul 4-2-3-1 cu care a jucat în peste 90 la sută dintre meciurile din acest sezon și a trecut la 4-4-2, cu Jo împins lângă Cristea. Parcă încurcați de schimbarea tactică, jucătorii lui au intrat în meci derutați și în minutul 7 era deja 1-0 pentru Dinamo. Culmea, gazdele n-au făcut nimic special pentru asta.

O minge înaltă - specialitatea casei în stilul inestetic implementat de Miriuță - a sărit din Nemec ca dintr-un cuier, Anton a recuperat-o fără probleme la marginea careului și a pasat în stânga pentru pătrunderea lui Filip. Visător, fundașul dreapta Tiago i-a dat adversarului interiorul și a fost scos ușor din joc de pătrunderea de rugbyst a dinamovistului. Rămas singur, Filip a tras practic prin Koselev, descărcând odată cu mingea și o parte din frustrările adunate în acest an.

Golul marcat rapid pe stomacul gol a avut efectul unei mese copioase, iar Dinamo a trecut la digestie printr-un joc previzibil, lent, acceptat și replicat însă și de oaspeți. Repriza mergea spre un 1-0 plictisitor și doar gafa lui Penedo (23), care a scăpat o centrare ușoară exact la Frăsinescu, a mai condimentat meciul până în momentul în care apărarea lui Dinamo a făcut implozie.

Cu 4 minute înainte de pauză, Oliva l-a scăpat în spatele său pe Jo, golgeterul brazilian a centrat în fața porții unde Nedelcearu a uitat să facă pasul la ofsaid, ținându-l în joc pe Platini, care a înscris nemarcat din 5 metri: 1-1.   
Teoretic, urma o nouă repriză de coșmar pentru Miriuță.

Partea a doua a început însă ca un radio uitat cu sonorul la maximum. Discret până atunci, arbitrul Sebastian Colțescu a acordat penalty pentru piedica discretă pusă de sinucigașul Tiago lui Salomao (51) și, imediat după, a fost obligat de Cioinac să-l elimine. Fost jucător la Dinamo pentru doar 90 de minute - suficient să devină celebru pentru gafele dintr-un meci ciudat cu Viitorul jucat în februarie 2014 - s-a cerut pur și simplu la vestiare, înjurându-l pe "central", deși acesta îi dăduse deja un galben pentru proteste.

Rămași în 10, jucătorii lui Stoican au părut apoi mai preocupați să nu-și deranjeze gazdele și să facă "over" la numărul de galbene din meci. Frăsinescu l-a mărit și pe cel de roșii, fiind eliminat în minutele de prelungire pentru o intrare dură inutilă. Într-o seară în care victoria lui Dinamo a stat sub semnul întrebării doar câteva minute, Miriuță a primit un wild-card și pentru meciurile următoare, cu U Cluj în Cupă și cu Sepsi în Liga 1.

Primăvara e departe, play-off-ul s-a mai apropiat, dar nu în fiecare etapă joci cu Poli Iași în poftă de înfrângere și de cartonașe precum a fost sâmbătă seară.

PS - În tur, scorul a fost identic, 2-1, dar pentru CSM Poli Iași. Coincidență, Sebastian Colțescu a arbitrat și acel meci, iar recolta de cartonașe a fost la fel de bogată. Atunci a acordat 12 cartonașe galbene și două roșii, acum a dat 9 galbene și alte două roșii! 

 

 DINAMO - POLI IAȘI 2-1  VIDEO / TEXT
Au marcat: Steliano Filip 8, Anton, 53 pen. / Platini 41
Cartonașe roșii: Cioinac 50, Frăsinescu 90+2

1.306 spectatori
au fost prezenți la această partidă

Echipele de start:

Dinamo: Penedo - Romera, Nedelcearu, Katsikas, St. Filip - Anton, Oliva - Hanca, Rivaldinho, Salomao - Nemec
Rezerve: Brănescu, Nica, Dudea, Șerban, Marici, Longher, Corbu

Poli Iași: Koselev - Tiago, Ov. Mihalache, Frăsinescu, Sin - Qaka, Cioinac - Platini, Jo Santos, Panțâru - A. Cristea
Rezerve: Kelava, Jagodinskis, Cisse, Danale, Pedro, Ștefănescu, Chelaru

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.