Handbal

Golgeterul României vrea maximum de la turneul final: ”La Mondiale trebuie să prindem vârful de formă!”

Articol de Marian Ursescu  —  luni, 27 noiembrie 2017

Cristina Zamfir Florianu e pregătită să facă un turneu final mondial foarte bun, să demonstreze de ce e golgeterul României în ultimele două sezoane.

Ajunsă la 28 de ani, Cristina Zamfir Florianu a căpătat multă maturitate în joc și poate fi surpriza României la Mondialul din Germania. Și anul trecut, la Europenele din Suedia, Zamfir a făcut câteva meciuri senzaționale. În ultimul, cel cu Germania, s-a și accidentat grav, înscriind însă golul victoriei care a dus România pe poziția a 5-a în Europa.

"La Trofeul Carpați am avut parte de trei jocuri foarte utile, zic eu, care ne-au arătat unde suntem. Era normal să nu jucăm foarte bine pentru că avem doar câteva antrenamente împreună, nu am avut timp să sudăm relațiile de joc. Important e ca la Mondiale să prindem vârful de formă și să arătăm ce putem", spune interul stânga.

Dorința "tricolorelor" este uriașă, dar toată lumea trebuie să fie realistă, spun fetele.

"Eu am încredere în echipa națională și vă mai spun că și mobilizarea va fi alta la Campionatul Mondial. Vom da totul, vom încerca să jucăm din ce în ce mai bine și să ridicăm nivelul. La final vom vedea unde ne putem situa", a adăugat Zamfir.

Medalii și multă presiune

Vedeta de la SCM Craiova s-a simțit excelent acasă, în fața propriilor fani. "M-am bucurat enorm când am văzut 4.000 de oameni în tribună, atmosfera a fost superbă. Sunt mândră de oltenii mei", spune jucătoarea.

În privința așteptărilor la Mondiale... "Tot sunt întrebată de medalii, dacă putem. Un lucru e cert, noi vrem, dar nu se poate garanta. Echipa e schimbată și trebuie timp. Aveo o grupă echilibrată, în care fiecare poate bate pe fiecare. Cum ma mai spus, intrăm la fiecare meci pe teren să luptăm și la finalul celor 60 de minute de joc să ieșim de pe teren mulțumite de ceea ce a făcut fiecare", a încheiat Cristina. 

LOT FINAL ROMÂNIA 

Portari: Dedu, Dumanska
Extreme stânga: Elisei, Iuganu-Popa
Extreme dreapta: Udriștoiu, Berbece
Pivoți: Pintea, Tătar, Tomescu
Centri: Buceschi, Zamfirescu, Laslo
Interi stânga: Neagu, Zamfir-Florianu, Szucs
Interi dreapta: Geiger, Dragut

PROGRAMUL ROMÂNIEI LA CM 2017

  • 02.12 - ora 15:00 România-Paraguay
  • 03.12 - ora 15:00 România-Slovenia
  • 05.12 - ora 21:30 România-Spania
  • 07.12 - ora 19:00 România-Angola
  • 08.12 - ora 19:00 România-Franța

Citește și: 5 zile până la startul Mondialul de handbal » Una dintre veteranele României avertizează: ”Nu putem să comparăm echipa de acum cu cea din 2015!”

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.