Campionate

Măsură disperată luată de Borussia Dortmund în plină criză fără precedent » Cauza pentru care echipa a ajuns la 6 meciuri fără victorie

Foto: Guliver/GettyImages

Articol de Aurelian Botezatu  —  marţi, 28 noiembrie 2017

Jucătorii Borussiei Dortmund vor primi ajutor specializat. Medicii cred că perioada dezastruoasă din campionat are legătură și cu atentatul căruia galben-negrii i-au căzut victime în aprilie. 

Șase meciuri fără victorie, dintre care patru înfrângeri! Greu de găsit în istoria Borussiei Dortmund o criză mai profundă ca aceasta. Și-o cădere mai abruptă, de la înălțimea a 6 victorii și-o remiză în debutul stagiunii.

Sau altfel spus, de pe locul 1 pe 5! Disperați, șefii clubului i-au contactat pe psihologi. Și-au aflat că degringolada echipei are legătură și cu atentatul căruia i-a căzut victimă pe 12 aprilie.

Atunci când, înaintea "sfertului" cu AS Monaco (2-3), din Ligă, au fost detonați mai mulți explozibili lângă autobuzul Borussiei, ce tocmai plecase cu jucătorii de la hotel spre stadion.

Tulburare post-traumatică

Fizic, doar fundașul Marc Bartra a avut de suferit. Dar psihic au fost afectați cu toții. "Iar medicii ne-au spus că la șase, șapte luni de la o asemenea experiență există riscul unei căderi colective în plan psihic.

Se numește tulburare post-traumatică pe fond de stres și de aceea ajutorul specializat este absolut necesar", a dezvăluit managerul general al clubului, Joachim Watzke.

Vine Nagelsmann?

Ceea ce nu-l absolvă pe antrenorul Peter Bosz de răspundere. Watzke i-a dat un ultimatum și dacă olandezul nu reușește să redreseze situația în săptămânile care urmează, există chiar două soluții de avarie: Armin Veh sau Horst Hrubesch până la vară. Iar apoi, Julian Nagelsmann, de la Hoffenheim! 

231 de zile sunt de la atentatul asupra autocarului Borussiei Dortmund, petrecut la plecarea spre stadion, înaintea meciului cu Monaco din Ligă

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.