Liga 1

Gaura Maftei!

Articol de Dan Udrea, Alex Nicodim (foto)  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Rapid a fost în genunchi în prima repriză a amicalului cu Levski, gafele căpitanului din defensivă făcînd ca adversarii să se desprindă decisiv

Al doilea meci de verificare al giuleştenilor, după victoria cu 2-1 în faţa lui FC Cracovia, a însemnat şi cea dintîi înfrîngere în Cipru: 2-3 cu Levski Sofia, echipă pe care Steaua o învinsese cu 1-0. Balanţa a fost înclinată spre bulgari în prima repriză, terminată cu scorul de 3-1, după ce Rapid a părut o umbră de echipă.

Maftei de nerecunoscut
În primele 45 de minute, Rednic a folosit mai mulţi jucători care sînt rezerve în mod normal şi acest lucru s-a văzut imediat, pentru că Stancu, Grigore, Herea şi Burdujan s-au zbătut în gol. Marea dezamăgire a primei părţi a fost însă prestaţia lamentabilă a lui Maftei. A gafat decisiv la primul gol, cînd l-a scăpat pe Jean Carlos şi a fost nevoit să-l faulteze în careu. Apoi, a făcut un fault inutil din care a ieşit a doua reuşită a bulgarilor. În plus, toate atacurile lui Levksi s-au purtat fie pe partea dreaptă a Rapidului, fie între Stancu şi Maftei, colaborarea dintre cei doi lăsînd mult de dorit. Nici Andrade n-a ajutat echipa, luînd mult prea uşor golul trei.

Burdujan, zero barat
În plus, dacă în defensivă lucrurile au stat foarte prost, în atac n-au stat nicicum, pentru că Rapid n-a existat. Cuplul Burdujan-Despotovici a părut din alt film, neavînd nici o realizare pe parcursul a 45 de minute. Herea a reuşit puţine pase curate din postura de mijlocaş central, iar Nicolae Grigore nu se ridică nici pe sfert la nivelul lui Costin Lazăr.

Boya, irezistibil
La pauză, Rednic a schimbat 8 jucători şi au intrat "greii" Pancu, Marius Constantin, Lazăr, Boya, plus Cesinha din minutul 63. Jocul s-a schimbat radical. Boya a adus forţă în atac, Pancu a venit cu pasele decisive, Cesinha cu incursiunile pe stînga, iar Lazăr a fost metronomul de la mijloc. Boya a marcat şi a mai avut alte 4 ocazii de gol, demonstrînd că la ora actuală este mult peste Despotovici.

Rapid - Levski Sofia 2-3 (1-3)
E. Dică (18-pen), Boya (65) / Joazinho (21-pen), J. Carlos (38), Dimitrov (44)
Rapid, prima repriză: Andrade - I. Stancu, Maftei, Leonard, Bozovici - E. Dică, N. Grigore, Herea, Griffiths - Despotovici, Burdujan
Rapid, a doua repriză: Marinescu - Săpunaru (Răduţă, 86), M. Constantin, Leonard, I. Stancu - Pancu, Lazăr, Grigorie, Rubins - Boya, Despotovici (Cesinha, 63).
- Săpunaru a fost eliminat în minutul 86 în urma unei intrări violente asupra unui adversar, el fiind înlocuit de Răduţă

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.