Liga 1

Alertă de grad zero la Comisia Europeană: "Fotbalul românesc este pe lista neagră! Sunt foarte multe abuzuri și vom avea probleme majore"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Wednesday, 29 November 2017

Dumitru Costin, secretarul general al AFAN (Sindicatul fotbaliştilor din România) a participat zilele acestea la Comitetul sectorial pentru fotbal care a avut loc la Comisia Europeană de la Bruxelles din Belgia.

La această întâlnire au participat mai mulți reprezenți de la UEFA, dar și trimișii celor mai importante cluburi de fotbal din lume.

"S-au discutat două subiecte importante. Transpunerea în normele interne ale fotbalului românesc și despre contractul cadru al jucătorului profesionist. Aici, România a fost pe lista neagră pentru că suntem printre puținele țări care nu vor să transpună această normă! Este o ambiguitate legislativă și nu avem contracte de muncă pentru fotbaliști. Iar asta poate aduce probleme majore! Tot sportul românesc se face pe prestări servicii, dar o să-și pună Fiscul în cap și o să-i amendeze și pe ei și pe cluburi! Conducătorii sportului românesc nu susțin așa cum și-a asumat UEFA și zona patronală", spune Dumitru Costin pentru Observator Antena 1.

Acesta a anunțat că în perioada următoare vor urma mișcări importante pentru implementarea unor reguli clare chiar și în ceea ce privește transferurile de jucători și modul în care obțin venituri impresarii acestora care participă la vânzarea fotbaliștilor: "S-a adoptat o declarație comună pentru toți partenerii, în frunte cu UEFA. În prima jumătate a anului viitor se vor introduce niște norme privitoare la creșterea transparenței și a modului în care operează agenții de jucători astfel încât să se evidențieze în mod clar condițiile juridice și mai ales partea financiară. Modul în care se obțin venituri din intermedieri de jucători. Pentru că sunt foarte multe abuzuri!".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.