Liga 1

Situație incredibilă la Dinamo! Victorii doar cu AJUTOR » Cum au adunat "câinii" mai mult de jumătate din puncte în acest sezon

Foto: Cristi Preda/Gazeta Sporturilor

Articol de Eduard Apostol, Victor Vrînceanu  —  vineri, 01 decembrie 2017

”Câinii” au luat 15 puncte din meciurile în care au beneficiat de penalty-uri. Ultima ispravă e calificarea în ”sferturile” Cupei României, tot de la punctul cu var.

Dinamo a trecut cu chiu, cu vai de U Cluj, în "optimile" Cupei României, la penalty-uri. Pe lângă "loteria" din Cupă, "câinii" au devenit dependenți de loviturile de pedeapsă și în Liga 1.

Bucureștenii au primit în acest sezon 5 lovituri de pedeapsă în 5 meciuri. Și de fiecare dată a câștigat, adunând în total 15 puncte din totalul de 27. Gazeta vă prezintă partidele în care roș-albii au câștigat cu ajutorul golurilor de la punctul cu var:

- etapa 4: Bucureștenii au învins Gazul cu 3-1 după ce Paul Anton a deschis scorul de la punctul cu var. Penalty-ul a fost acordat în urma unui fault în careu al lui Voicu asupra lui Costache. După transformarea loviturii de pedeapsă, Hanca a închis tabela cu o "dublă".

- etapa 7: Dinamo s-a chinuit cu Sepsi, câștigând la limită, 1-0, printr-un penalty transformat de Hanca în minutul 68. Ghinga l-a faultat pe Costache în marginea careului și "centralul" Feșnic a arătat punctul cu var.

- etapa 8: Voluntari a pierdut meciul cu "câinii",1-3, după ce roș-albii au deschis scorul prin Paul Anton de la punctul cu var. Greșeală mare de arbitraj a lui Marius Avram pentru că Nemec a călcat pe minge în careu, n-a fost faultat de nimeni!

- etapa 17: Elevii lui Miriuță și-au asigurat victoria la Mediaș, 3-0, după ce la 1-0 Paul Anton a punctat de la 11 metri. Penalty-ul a fost provocat de Golubovici, care a făcut un henț stupid în careu. Ultima reușită a fost un autogol al lui Bic.

- etapa 19: La 1-1 cu Poli Iași, Platini l-a faultat pe Salomao în careu, iar căpitanul Anton a marcat pentru o victorie care o ține pe Dinamo în lupta pentru play-off. 

Și-a stricat CV-ul în Cupă

Până la "optimile" cu U Cluj, Paul Anton a transformat perfect toate penalty-urile pe care le-a executat în acest sezon, patru din cinci primite de Dinamo. La loviturile de departajare de pe Cluj Arena, mijlocașul a ratat însă, fiind singurul dinamovist care n-a marcat de la punctul cu var. 

Mai și pierd

În 2016, Dinamo a pierdut la penalty-uri finala Cupei României, în favoarea CFR-ului, 4-5, după ce în timpul regulamentar scorul a fost 2-2. Antrenorul "câinilor" era Mircea Rednic, iar pe banca ardelenilor era portughezul Antonio Conceicao.

"Dinamo nu arată deloc bine!"

Managerul celor de la U Cluj, Ioan Ovidiu Sabău, a criticat la Digi situația echipei sale de suflet:

"Dinamo nu arată deloc bine. E clar că nu a fost cu nimic superioară lui U, ceea ce e anormal pentru un club de talia aceasta. Trebuie altă abordare, concentrare și jucători care să facă diferența în momente-cheie! De fapt, asta se așteaptă de la jucătorii lui Dinamo. Și zvonurile legate de plecarea lui Negoiță au destabilizat". 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.