Liga 1

"Bombă" pregătită de Becali! FCSB ia un jucător pe un post pe care mai are 3: "Mie îmi place foarte tare!"

Articol de Gazeta Sporturilor  —  Friday, 01 December 2017

Gigi Becali vrea să-l aducă, în iarnă, pe mijlocaşul dreapta de la Botoşani, care a împlinit deja 33 de ani şi a trecut printr-o accidentare horror. E vorba de Mihai Roman.

"Mai aduc în iarnă 3 jucători. Unul dintre ei va fi o surpriză mare de tot, o să vedeţi!", a declarat Gigi Becali la Digi.

"Nu are rost să vi-l zic fiindcă este de la Botoşani şi se vor supăra cei de acolo. Nu o să vă dați seama niciodată despre cine este vorba. E o invenţie a mea. S-a remarcat prin viteză, tehnică, prin toate, repet, mie îmi place foarte tare! Și chiar dacă o să ghiciți, tot nu o să vă vină să credeți că-l iau", a continuat patronul Stelei, după care a început să râdă în hohote când cei din studio l-au întrebat dacă nu cumva este vorba despre Mihai Roman.

Alegerea lui Becali chiar e surprinzătoare, din mai multe puncte de vedere. În primul rând, fiindcă Roman e un fotbalist în vârstă. În octombrie a împlinit 33 de ani, e chiar mai bătrân decât Pintilii, despre care Gigi spunea în primăvară că nu mai poate juca fiindcă au trecut anii peste el.

În al doilea rând, Roman a trecut printr-o perioadă cumplită, o accidentare teribilă, suferită în primăvara lui 2014, când era la Toulouse şi din cauza căreia a fost nevoit să renunţe la fotbal mai bine de 2 ani! S-a întors să joace abia în vara lui 2016, la Botoşani.

În al treilea rând, postul pe care evoluează Roman e cel de mijlocaş dreapta, unde la Steaua acum e foarte bine acoperit: Man, Teixeira, Golofca!

În fine, pentru că Roman n-a fost niciodată un fotbalist care să se impună în mod deosebit, indiferent de echipa la care a evoluat. Cele mai multe goluri într-un sezon le-a reuşit la Cetate Suceava, în Liga a 2-a, 9 goluri! În rest, media e de 3-4 goluri pe sezon, deşi el e un mijlocaş ofensiv! 

Gigi l-a vrut şi în 2009

Roman ar fi putut ajunge la Steaua încă de acum 8 ani! În septembrie 2009, după ce Roman bifase primele lui meciuri în echipa naţională, patronul din Ghencea l-a avut ca ţintă, însă nu s-a realizat transferul. "Roman a făcut un joc bun cu Austria, dar, cum am zis şi după meciul cu Franţa, nu-l cerşesc.

Dinu Gheorghe nu-mi mai răspunde la telefoane şi Ioan Niculae a zis că jucătorul nu e de vânzare, aşa că i-am zis la revedere", declara Becali atunci. Roman era la Braşov, avea numai 24 de ani şi era evaluat la peste 1 milion de euro. În 2010, a ajuns la Rapid pentru 400.000 de euro. 

10 selecţii are Roman în naţională, ultima e din ianuarie 2012, de la amicalul cu Turkmenistan

10 ani fără 7 luni au trecut de la debutul lui Roman în Liga 1, produs în iulie 2008, FC Braşov - Urziceni 1-0

300.000 € e cota la care Roman e evaluat acum pe transfermarkt.de, de aproape 6 ori sub nivelul de acum 7 ani, când era la Rapid

6,31 e media notelor GSP ale lui Roman din actualul sezon de Liga 1; e al doilea la Botoşani, după Buş, 6,33

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.