Handbal

Corespondență din Germania » Tot ce s-a întâmplat în prima zi la Campionatul Mondial + surprizele zilei

Articol de Marian Ursescu  —  Saturday, 02 December 2017

Spania bate Angola în grupa României! Norvegia zdrobește Ungaria, iar Muntenegru reușește un debut fericit cu Per Johansson și Adi Vasile.

*Marian Ursescu, specialistul GSP în handbal feminin, este în Germania, de unde transmite cele mai interesante știri despre naționala României*

Prima etapă a Campionatului Mondial din Germania a adus câteva surprize mari. Prima dintre ele, cea furnizată de Japonia, care a reușit să fie egala Braziliei, fosta campioană mondială din 2013. Niponele continuă panta ascendentă, pregătindu-se deja pentru Olimpiada de la Tokyo.

Olivier Krumbholz, antrenorul Franței, nu mai știa ce să spună la conferința de presă de după înfrângerea cu Slovenia, 23-24. Tehnicianul care a câștigat cu Franța titlul mondial, dar și medalia olimpică de argint la Rio 2016, a spus că "nu-mi vine să cred ce ni s-a putut întâmpla.

Am văzut o echipă hotărâtă și multă, multă muncă". De partea cealaltă, Uros Bregar, a declarat că "sunt fericit că am bătut Franța, o echipă pregătită de idolul meu ca antrenor, Olivier Krumbholz".

Tot surpriză poate fi și victoria Coreei de Sud asupra Olandei, vicecampioana mondială, 24-22, echipa condusă de antrenoarea de la CSM București, Helle Thomsen. Polonia a confirmat și ea câștigarea "Trofeului Carpați", la Craiova, și a trecut de Suedia, echipa Bellei Gullden, 33-30.

Meciurile vedetă ale primei etape, Norvegia-Ungaria și Danemarca-Muntenegru s-au încheiat cu diferențe extrem de mari. Norvegia a zdrobit Ungaria, 30-22, campioana mondială conducând pe parcursul jocului și la 11 lungimi diferență!

Muntenegru a avut un debut fericit cu Per Johansson și Adi Vasile pe banca tehnică. Jovanka Radicevici a revenit în naționala țării sale cu 13 goluri, iar Katarina Bulatovici a marcat și ea de 5 ori. Victorie cu 31-24.

În grupa României, în ultimul meci al zilei, Spania a trecut de Angola 28-24. Campioana Africii a dat senzația că poate pune probleme ibericelor, dar Carmen Martin, MVP-ul partidei, și colegele ei le-au ținut la o distanță de 3-4 goluri în permanență. Angola nu a lăsat însă deloc impresia de o echipă slabă, româncele trebuind să joace foarte bine pentru a nu mai păți ceea ce s-a întâmplat la Rio de Janeiro!

Rezultatele zilei

Grupa A: România-Paraguay 29-17, Franța-Slovenia 23-24, Spania-Angola 28-24.
Grupa B: Cehia-Argentina 28-22, Suedia-Polonia 30-33, Norvegia-Ungaria 30-22.
Grupa C: Rusia-Tunisia 36-16, Brazilia-Japonia 28-28, Danemarca-Muntenegru 24-31.
Grupa D: Germania-Camerun 28-15, Olanda-Coreea de Sud 22-24, Serbia-China 43-23.

LOTUL ROMÂNIEI

Portari: Dedu, Dumanska
Extreme stânga: Elisei, Iuganu-Popa
Extreme dreapta: Udriștoiu, Berbece
Pivoți: Pintea, Tătar, Tomescu
Interi stânga: Neagu, Zamfir-Florianu, Szucs
Interi dreapta: Dragut, Geiger
Centri: Buceschi, Laslo, Zamfirescu

PROGRAMUL COMPETIȚIEI

  • Duminică - ora 15:00 România-Slovenia
  • 05.12 - ora 21:30 România-Spania
  • 07.12 - ora 19:00 România-Angola
  • 08.12 - ora 19:00 România-Franța
Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.