Handbal

ROMÂNIA - SLOVENIA 31-28. Una dintre jucătoarele decisive cu Slovenia, încântată după a doua victorie din grupe: "S-a văzut spiritul nostru de luptă!"

Foto: Marius Ionescu/Gazeta Sporturilor

Articol de Marian Ursescu  —  Sunday, 03 December 2017

Eliza Buceschi a fost, alături de Neagu, decisivă în partea a doua a meciului câștigat de România în fața Sloveniei, scor 31-28. Centrul de la Corona Brașov a marcat toate cele 5 goluri ale sale în repriza secundă.

*Marian Ursescu, specialistul GSP în  handbal feminin, este în  Germania, de unde transmite cele mai interesante știri despre naționala României*

A fost mult timp sub semnul întrebării dacă va putea să ajungă sau nu la Campionatul Mondial. Accidentările i-au dat bătăi de cap și, deși nu e refăcută în totalitate, a venit în Germania pentru un nou turneu final.

- Eliza, am regăsit spiritul de luptă al echipei României?
- Cu siguranță! Chiar dacă am început greu primele 15 minute, nu am cedat și asta cred că s-a văzut. Ne-au condus cu patru-cinci goluri, dar am simțit tot timpul că suntem în joc. E spiritul nostru de luptă, spiritul de care vorbește toată lumea. Suntem la începutul competiției, trebuie să ne dozăm efortul, dar mă bucur că am reușit lucruri minunate contra Sloveniei.

- Am regăsit-o și pe acea Eliza din 2015, care conducea echipa României spre bronzul mondial.
- Mulțumesc! Cred că jocul meu se datorează echipei. Toate fetele au jucat bine, ne-am ajutat, am avut răbdare în atac, am construit și ne-a luptat pentru fiecare minge.

- Atmosfera din tribune vă ajută?
- Doamne, oamenii ăștia sunt minunați! Le mulțumim că sunt alături de noi și sperăm să mergem în continuare împreună cât mai sus.

- Și moralul vostru crește de la meci la meci!
- Eram bine cu moralul, dar trebuie să rămânem cu picioarele pe pământ. La un Campionat Mondial degeaba joci bine cinci meciuri și-l pierzi pe al șaselea. Trebuie să pleci atunci acasă. Așa că să o luăm pas cu pas, să dăm ce avem mai bun la fiecare meci. 

"Am simțit că putem întoarce în fiecare moment, că o să luptăm, că putem câștiga. Am început greoi, dar am avut resurse să revenim. Când am reușit să o anihilăm pe Ana Gros, ne-am făcut jocul mai ușor!" Crina Pintea

PROGRAM

05.12 - ora 21:30 România-Spania
07.12 - ora 19:00 România-Angola
08.12 - ora 19:00 România-Franța

Clasament:

1. Spania 4p 
2. România 4p 
3. Franța 2p
4. Slovenia 2p
5. Angola 0p, 6 
6. Paraguay 0p

 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.