Liga 1

FCSB-JUVENTUS. VIDEO "Pufos", cu kg în plus, dar "dacă-l vedeți la antrenamente, vă cruciți!" » Două mărturii incredibile despre Budescu, după golul genial cu Juventus

În vară, Budescu, 28 de ani, a semnat cu FCSB un contract valabil până în iunie 2021

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 05 decembrie 2017

Gestul formidabil cu care Constantin Budescu i-a răspuns lui Gigi Becali, gol direct din corner cu Juventus, nu e rar, e în stilul atacantului care se antrena la Astra încercând să înscrie goluri direct din parcare.

Cu Budescu pe teren, spectacolul e garantat! Costică i-a dat duminică răspunsul perfect lui Becali, care-l criticase că strică toate cornerele: a marcat golul de 4-0 cu Juventus direct dintr-o lovitură de la colț, un șut cu dreptul, cu efect, cu care a trimis mingea în colțul lung. E drept, a avut și un pic de noroc, pentru că balonul a parcurs distanța la nivelul ierbii fără să fi fost interceptat de cineva, deși careul era plin cu jucători care așteptau o centrare.

Ideea unei execuții atât de surprinzătoare și de spectaculoase nu constituie însă o excepție, ea e marcă înregistrată pentru Budescu. Atacantul cumpărat de la Astra cu 700.000 de euro caută întotdeauna soluțiile care par cele mai complicate, cele pe care jucătorii normali le evită.

Și cât a jucat la Giurgiu s-a comportat așa, la FCSB confirmă că nu-și schimbă stilul în funcție de club. "Ăsta sunt, altul mama nu mai face!", a clarificat amuzat disputa cu Gigi. Golul din corner e cea mai recentă "scamatorie" a lui Costică. Alte episoade în care a uimit:

- Lumea s-a obișnuit cu Budescu "pufos", cu kilograme în plus. Aspectul ciudat pentru un fotbalist care evoluează la nivel internațional poate să țină și de preocupările pe care le are atacantul în antrenamente. E mai atras să-și testeze "magia" decât să se pregătească fizic. "Dacă-l vedeți la antrenamente, vă cruciți! Dă goluri din spatele porții, din parcarea stadionului!", povestea încântat Șumudică, tehnicianul cu care Budi a funcționat cel mai bine.

Lovin a postat în mai un film în care Budescu înscrie, într-adevăr, din parcare! Lasă mingea să cadă în fața lui și o trimite cu exteriorul peste gard, cu mult efect, suficient pentru ca balonul să cadă în fața porții și apoi să sară în plasă.


- La Giurgiu l-a pedepsit cel mai rău pe Bălgrădean, un portar apropiat de Budescu prin porecla "Pufi", tot din cauza kilogramelor în plus. Bălgrădean era la Dinamo în 2013 și a fost umilit într-o partidă cu Astra. Budescu observase că portarul stă destul de departe de linia porții, mai mult ca un libero decât ca un goalkeeper normal. A început jocul, balonul a ajuns la Costică și un șut din prima a aruncat mingea jumătate de teren, peste Bălgrădean, în plasă. Gol de la centru, 1-0 după câteva secunde! Astra a câștigat cu 2-1 până la urmă.

- La FCSB și-a păstrat tentația pentru show. La 2-0 cu Botoșani a deschis drumul către victorie cu o lovitură liberă executată perfect, peste zid, în plasa laterală. Imparabil pentru Cobrea! Când echipa lui Dică suferea în fața lui Lugano, Budescu a echilibrat partida din Elveția cu un gol aproape imposibil în teorie, un șut din apropierea liniei de aut, dintr-un unghi foarte strâns. A trimis balonul puternic, sub transversală. FCSB a câștigat cu 2-1.

"Îți asumi că joci în 10"

Ilie Dumitrescu a analizat la DigiSport stilul unic al lui Costică:

"El face diferența în ultimii 20 de metri, e un jucător care întotdeauna caută execuții spectaculoase. Dar trebuie luat la pachet, cu tot ce mai face Budescu. Antrenorul nu poate să-l încadreze în niciun plan tactic, el trebuie lăsat liber pe teren, să-și caute singur zonele în care îi convine să acționeze, ceea ce și face la Steaua acum. Echipa trebuie să-și asume că e în 10 oameni, nu în 11, din cauza libertății care i se acordă lui Budescu, însă există și avantajul că el e în stare să inventeze ceva oricând".

9 goluri și 7 pasedecisive are Budescu în toate competițiile. În sezonul trecut, la Astra, a înscris de 13 ori și a dat 19 pase de gol

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.