Tragedie

Ilie Năstase, despre moartea regelui: “Trebuia respectat mai mult când era în viață, nu acum”

foto: Mediafax

Articol de Gazeta Sporturilor  —  marţi, 05 decembrie 2017

Ilie Năstase s-a declarat afectat de moartea regelui Mihai, pe care l-a cunoscut în anii ’90, în timpul unei vizite în Statele Unite.

“Am auzit că a murit. Am un mare regret. Prefer să nu comentez, nu mai au niciun farmec poveștile acum. L-am cunoscut, am fost cu dânsul și la New York, într-o excursie de câteva zile cu vaporul pe la Statuia Libertății. Asta s-a întâmplat după ce s-a întors.

Când jucam, nu ne-am întâlnit niciodată. Dânsul era în Elveția, dar când m-am întâlnit cu el mi-a spus că îmi urmărea meciurile și că mă aprecia. Mi-a spus asta în particular, de la dânsul am primit și cea mai mare distincție a regelui. Regret foarte mult că nu mai e printre noi.

Ar fi trebuit să avem mai mult respect pentru dânsul. Nu acum, când a murit, ci când era în viață. La noi cam așa se întâmplă. N-a fost respectat de clasa politică, oamenii de rând l-au iubit”, a spus fostul campion pentru Gazeta Sporturilor.

Pe 27 octombrie 2011, Năstase a primit din partea regelui Decorația Regală Nihil Sine Deo într-o ceremonie ținută la Palatul Elisabeta. Cu două zile mai devreme, el și soția sa, Brigitte Sfăt, părăsiseră sala mare de la Opera Română înainte de festivitatea ținută cu prilejul aniversării regelui, din cauza faptului că au fost ridicați de pe locurile lor. 

„Am primit invitație de la Casa Regală, am intrat în sală, dar ne-au ridicat de pe locuri. Ne-au spus că sunt rezervate pentru oficialități din străinătate. E inadmisibil așa ceva", declara atunci Năstase. 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.