Handbal

Pas uriaş

Articol de Marian Ursescu  —  Monday 30th of November -0001 12:00

Braşovencele au scăpat pe final victoria în Ungaria, dar sînt favorite la calificarea în sferturile de finală

Rulmentul s-a temut de meciul din Ungaria în faţa Debrecenului. Braşovencele au intrat extrem de motivate pe teren şi au dat totul să tranşeze calificarea încă din tur, chiar dacă evoluau în deplasare. Apărarea agresivă a româncelor le-a pus clar în încurcătură pe gazde, care au găsit greu calea spre gol. De partea cealaltă, linia de nouă metri a Rulmentului a funcţionat foarte bine, Neagu, Gogîrlă şi Vizitiu fructificînd de fiecare dată breşele din apărarea maghiară. Braşovul a condus tot timpul, chiar şi la patru goluri, dar la pauză a fost doar 16-14.

Debrecen a jucat mai exact în partea a doua, a egalat la 20 în minutul 38, dar ardelencele s-au deprins iar la 24-20 în numai cinci minute. Cu şapte minute înainte de final Rulmentul conducea cu 29-25 şi părea că victoria nu le mai poate scăpa româncelor. Unguroaicele au încercat însă imposibilul, au marcat de cinci ori consecutiv şi oaspetele au fost cele care au alergat după egalare. A venit cînd mai erau 12 secunde de joc, de la Nicoleta Gîscă, extrema care învinsese şi Oltchimul prin golul ei, în campionatul României.

Rulmentul e favorită clară la calificarea în sferturi, mai ales că joacă returul pe teren propriu, sîmbătă, 16 februarie.

Debrecen 30 (14)
Szucs 7, Benyats 7, Szabo 6, Stuparicova 3, Micici 2, Latakaite 2, Csaki 2, Nagy 1.
Rulmentul 30 (16)
Gogîrlă 7, Vizitiu 7, Neagu 6, Woo Sun Hee 4, Şorodoc 2, Barcan 2, Niculae 1, Gîscă 1.

"Am jucat bine pînă în ultimele cinci minute, cînd nu am mai fost la fel de concentrate. Sîntem favorite la calificare, dar returul va fi la fel de greu"
Mariana Tîrcă, antrenoare Rulmentul

"Obiectivul nostru e clar în acest sezon, cucerirea Cupei Cupelor. Am făcut doar primul pas spre calificarea în sferturi"
Teodor Florescu, patron Rulmentul

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.