Campionate

Cristiano Ronaldo povestește marele său calvar: "Când Messi cucerea trofeul eram trist, furios"

FOTO: Guliver/ Getty Images

Articol de Theodor Jumătate  —  sâmbătă, 09 decembrie 2017

Cristiano Ronaldo, portughezul cu cinci Baloane de Aur, patru în ultimii cinci ani, afirmă în interviul din France Football: "Messi? Neymar? Veți spune că sunt arogant, însă eu sunt unicul complet".

Ronaldo cel fără limite. Stăpânul universului. Câștigând din 2013 un titlu european, trei Champions, patru Baloane de Aur și cinci trofee de golgeter al Ligii. Dar înaintea acestei perioade fulminante, Cristiano a trăit clipele violente ale depresiei. Când dezamăgirea locul doi, mereu după Messi, îl durea cumplit, îi măcina sufletul.

"În fotbal, important e sfârșitul"

"Am cucerit un Ballon d'Or înaintea lui Messi. Apoi, el m-a lăsat mult în urmă, cu patru victorii la rând. Nu vă ascund că, în acea vreme, eram trist și furios", povestește atacantul lusitan în vârstă de 32 de ani în interviul din France Football.

"Mergeam la gale și nu câștigam niciodată. Atunci, îmi pierdusem chiar motivația. Nici nu mai voiam să vin. Să fiu acolo doar pentru poze, asta nu mă interesa. După, puțin câte puțin, datorită apropiaților mei, mi-am revenit. Mi-am zis că totul în viață are un început și un sfârșit. Și că, în fotbal, sfârșitul e important, nu începutul. Mi-am recăpătat liniștea".

"Nimeni nu e mai bun ca mine"

Acum, portughezul are cinci Baloane de Aur și nu vrea să se mai oprească. E sigur de el. Sigur că e singur în vârf. Vârful. "Nimeni nu e mai bun ca mine. Niciun alt fotbalist nu realizează lucruri pe care eu să nu le pot face. Eu sunt unicul complet.

Oamenii au dreptul să-l prefere pe Messi sau pe Neymar. Insist: eu sunt unicul complet. Veți crede că sunt arogant, m-am obișnuit, așa se întâmplă cu cei mai buni, sunt criticați. Totuși, eu sunt cel mai valoros jucător din istorie, și în momentele bune, și în cele proaste".

"Nu voi fi niciodată banal"

Ronaldo se întoarce în timp, amintindu-și că "la startul carierei, visul meu era să câștig un Balon de Aur. Când am ajuns la Manchester și am văzut ce ascensiune am, mi-am spus că acel Balon de Aur nu este imposibil. Simțeam că am potențial. Știam că nu voi fi niciodată banal".

În 2009, s-a transferat la Real, unde avea să devină campionul campionilor. "La Madrid, nu mai voiam să rămân printre cei care cuceresc trofeul numai o dată. Talentul și efortul de la antrenamente, de la meciuri, îmi dădeau dreptul să sper la mai mult. Și am reușit".

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.