Liga 1

Încă o "afacere" marca Dinamo » Motivul incredibil pentru care Dinamo l-a ratat pe golgeterul Ligii 1

FOTO: Cristi Preda

Articol de Gazeta Sporturilor  —  duminică, 10 decembrie 2017

George Țucudean traversează o perioadă de excepție la Viitorul în acest sezon. Reinventat sub comanda lui Hagi, atacantul de 26 de ani a devenit, în urma "dublei" de sâmbătă cu Concordia Chiajna, golgeterul Ligii 1, cu 11 reușite. Mai mult, "Țucu" a revenit în circuitul echipei naționale și e dorit de liderul CFR Cluj. 

Cariera jucătorului originar din Arad părea, în urmă cu doar un an, intrată în colaps. După ce a cucerit trofee la Dinamo și FCSB, respirând și aer european, la Standard Liege și Charlton Athletic, fotbalistul a avut două experiențe modeste, la ASA Târgu Mureș și Pandurii.

Hagi a avut încredere în el, l-a adus înaintea play-off-ului sezonului trecut, iar Țucudean nu a dezamăgit. A înscris goluri importante în finalul ediției trecute, iar acum e cel mai în formă jucător al dobrogenilor. 

Cu câteva luni înainte de a semna cu Viitorul, Țucudean a fost însă la un pas să revină la Dinamo. În vara lui 2016, vârful a fost dorit de Ioan Andone, care dorea să-și repatrieze copiii de "suflet", Bălgrădean și Țucudean.

"Fălcosul" s-a lovit însă de refuzul categoric al peluzei dinamoviste, care a amenințat că cei doi vor avea parte de un calvar în cazul în care se întorc în "Ștefan cel Mare: "«Trădărorii» nu au ce să caute aici, să fie clar!", a fost mesajul peluzei. 

În cele din urmă, Andone s-a supus dorinței fanilor dinamoviști și a renunțat la ideea transferului lui Țucuden. În locul acestuia, la Dinamo au sosit atacanții Adam Nemec și Daniel Popa. 

11 goluria strâns Țucudean în acest sezon. L-a egalat pe Gnohere în topul puncherilor Ligii 1 

Show more
Loading ...
Failed to load data.

Show more
Loading ...
Failed to load data.